Welke 'milieusticker Frankrijk' heeft mijn auto nodig?


Wanneer u met de auto naar Frankrijk gaat kan het voorkomen dat u in milieuzones terecht komt. U bent dan verplicht om via een milieusticker aan te tonen hoe schoon uw auto is. Benieuwd welke milieusticker uw auto in Frankrijk nodig heeft? Lees snel verder!

Milieusticker Frankrijk 2020

Categorieën milieustickers Frankrijk 2020

Er zijn 6 verschillende milieustickers die uw auto kan hebben van 0 naar categorie 5. De categorie wordt bepaald door verschillende factoren:

  • Het type voertuig: auto, motor, bromfiets, vrachtwagen, etc.
  • De mate van CO2 uitstoot (Euronorm).
  • De leeftijd van het voertuig.

Groene milieusticker Frankrijk: categorie 0

De groene milieusticker is voor de schoonste en milieuvriendelijkste auto’s. Uw auto heeft dan een volledig elektrische motor of een motor op basis van waterstof.

Paarse milieusticker Frankrijk: categorie 1

De paarse sticker krijgt u wanneer uw auto een gasinstallatie of een benzine-, diesel- of hybridemotor vanaf 1 januari 2011 heeft. Motoren vanaf 1 januari 2017 krijgen ook de paarse milieusticker in Frankrijk.

Gele milieusticker Frankrijk: categorie 2

In deze categorie vallen iets oudere voertuigen:

  • Auto's met een benzinemotor vanaf 1 januari 2006.
  • Auto's met een dieselmotor vanaf 1 januari 2011.
  • Motoren vanaf 1 januari 2007.

25% korting op uw huidige autopremie?

Bereken in 1 minuut

Oranje milieusticker Frankrijk: categorie 3

Nog oudere auto’s krijgen de oranje milieusticker. Deze auto’s hebben vooralsnog meestal toegang tot de milieuzones, maar zullen in de toekomst vaker geweigerd gaan worden. Uw auto behoort tot categorie 3 waar deze:

  • Een benzinemotor vanaf 1 januari 1997 heeft.
  • Een dieselmotor vanaf 1 januari 2006 heeft.

Rijdt u op een motor in Frankrijk? Een motor vanaf 1 juli 2004 krijgt een oranje milieusticker.

Rode milieusticker Frankrijk: categorie 4

Heeft u een dieselauto vanaf 1 januari 2001? Dan krijgt uw auto de rode milieusticker van categorie 4. Dit geldt ook voor motoren vanaf 1 juni 2000. Op dagen wanneer er tijdelijke milieuzone geldt vanwege extreme luchtvervuiling, mogen deze voertuigen de milieuzone niet in.

Grijze milieusticker Frankrijk: categorie 5

Deze categorie geldt alleen voor de meest vervuilende dieselauto’s. Is uw dieselauto ouder dan 18 jaar (van voor 2011)? Dan krijgt u de grijze milieusticker van categorie 5 en mag u vrijwel geen van de Franse milieuzones in.

Milieusticker Frankrijk motor

Voertuigen zonder milieusticker

Valt uw voertuig niet binnen één van de categorieën hierboven? Dan voldoet uw auto niet aan de Europese normen voor uitlaatgassen en komt u dus niet in aanmerking voor een milieusticker in Frankrijk. U mag de Franse milieuzones niet in.

Milieuzones Frankrijk

Er zijn verschillende milieuzones in Frankrijk, waarbij verschillende regels omtrent de milieustickers gelden. Zo mogen in Parijs auto’s met categorie 5 de stad niet meer in wordt ook categorie 4 in de binnenstad niet toegestaan. In andere steden kunnen tijdelijke milieuzones gelden wanneer er sprake is van extreme vervuiling. Houd dus altijd goed in de gaten of uw route in Frankrijk langs milieuzones gaat en of u een milieusticker nodig heeft!

Met sticker en meer geld op vakantie?

Stap dan over naar Promovendum! Met onze voordelige autoverzekering kun u heel wat geld besparen. Bereken uw premie in 1 minuut en wie weet kunnen we uw autopremie ook met 25% verlagen. Zo houdt u extra geld over voor uw zomervakantie!

25% korting op uw huidige autopremie?

NL