tuinfeest

Zomervakantie 2024/2025: wanneer vrij in regio Noord, Midden en Zuid?

Gepubliceerd op 26-02-2024
129599 keer gelezen

Ben jij net weer begonnen met werk of school en kijk je uit naar je volgende vakantie? Wat dacht je van zomerse avonden, barbecueën met vrienden, stranddagen:.. Heerlijk die zomervakantie. Maar wanneer is deze in 2024? Bekijk hier de zomervakantie data voor Noord, Midden en Zuid.

 

Wanneer is de zomervakantie in 2024?

Wanneer de officiële zomervakantie van 2024 is, hangt af van de regio van de school. Deze vakanties staan vast, de scholen mogen hier niet vanaf wijken. Wist jij dat de zomervakantie ook wel bouwvak wordt genoemd? Veel bouwbedrijven hebben dan namelijk ook de deuren gesloten. Bekijk hieronder wanneer de zomervakantie in 2024 begint in de regio’s Noord, Midden en Zuid.

 

Zomervakantie 2024 regio Noord

De zomervakantie in regio Noord begint laat in 2024, namelijk van 20 juli tot en met 1 september. Dit betekent volop genieten voor de provincies Friesland, Groningen, Overijssel, Noord-Holland en Drenthe. Maar ook gedeeltes van Flevoland, Utrecht en Gelderland kunnen in deze periode hun zomervakantie 2024 plannen.

 

Zomervakantie 2024 regio Midden

Regio Midden viert de bouwvak van 13 juli tot en met 25 augustus in 2024. Zuid-Holland, maar ook delen van Flevoland en Noord-Brabant, Utrecht en Gelderland hebben dan een heerlijke vrije periode voor de boeg.

Auto icoon

Onze autopremie 20% voordeliger?

Zomervakantie 2024 regio Zuid

Regio Zuid? Hier begint de bouwvak als eerste op 6 juli en loopt door tot en met 18 augustus. Dan kunnen Zeeland, Limburg en een aantal gemeenten van Noord-Brabant en Gelderland heerlijk gaan genieten van hun zomervakantie in 2024.

 

Zomervakantie 2025

Alvast je zomervakantie in 2025 plannen? Hieronder vind je de data per regio. En goed om te weten: regio Noord is in tegenstelling tot de zomervakantie in 2024 niet als laatste aan de beurt…

 

  • Regio Noord: 12 juli tot en met 24 augustus
  • Regio Midden: 19 juli tot en met 31 augustus
  • Regio Zuid: 5 juli tot en met 17 augustus

 

Weetje van de dag: hierdoor hebben wij lange zomervakanties…

Zomervakantie wordt gezien als een tijd voor ontspanning. Je hoeft een paar weken niets aan je werk of school te doen. Fantastisch! Maar van origine was deze periode eigenlijk helemaal niet bedoeld om te relaxen. Zomervakantie was vroeger namelijk het landbouwverlof: kinderen kregen vrij van school om op het land te helpen met de oogst. In 1900 werd in de leerplicht opgenomen dat er maximaal 6 weken verlof was toegestaan en daar profiteren de kinderen in Nederland nu nog van.

 

Met de auto op zomervakantie 2024?

Ga goed verzekerd op reis. Dat kan met de zeer voordelige autoverzekering van Promovendum. Wij verlagen je huidige autopremie met 20% wanneer je als hoger opgeleide naar ons overstapt (zie voorwaarden). Jouw overstap regelen wij!

Voordelige autoverzekering?

Contact

Chat Bel Mail