Meisje speelt in tuin

Aansprakelijkheids­verzekering

Per ongeluk schade bij anderen veroorzaakt? In 1 seconde kan het gebeuren. Met onze aansprakelijkheidsverzekering ben je hiervoor voordelig verzekerd! Benieuwd?

Bereken in 1 minuut

 

Voordelen aansprakelijkheidsverzekering

Spaarvarken icoon

Zeer lage premie

Eén ding is zeker: Promovendum is extra voordelig! Onze aansprakelijkheids­verzekering is voor hoger opgeleiden. Deze doelgroep maakt gemiddeld minder schade en dat zie je terug in onze zeer lage premie. 

Euro icoon

Tot 3 miljoen euro verzekerd

Ben je aansprakelijk voor schade? Of je kind? Dan kunnen de financiële gevolgen enorm zijn. Daarom bieden wij ruime dekkingen: van 1,5 tot 3 miljoen euro per gebeurtenis. Geen zorgen!

Vink icoon

Huisdieren meeverzekerd

Bijt je hond de bank van de buren kapot? Of hangt jouw kat bij iemand anders in de gordijnen? Bij ons is de schade die je huisdieren veroorzaken meeverzekerd.

Tablet icoon

Uitgebreid verzekerd

Per ongeluk schade veroorzaakt aan (geleende) spullen van een ander? Of laat je tijdens een vriendendienst wat kapot vallen? Hiervoor ben je uitgebreid verzekerd met onze aansprakelijkheidsverzekering.

Familie icoon

Kinderen? Meeverzekerd!

In 1 klik heb je jouw kinderen tot 24-jarige leeftijd meeverzekerd. Ook als ze niet meer thuiswonen, omdat ze studeren of stage lopen.   

Tablet icoon

Letselschadehulp

Heb jij als fietser of voetganger letsel opgelopen, omdat je bent aangereden? Dan heb je vrijwel altijd recht op een schadevergoeding, ook als jij zelf aansprakelijk bent. Onze Letselschadehulp helpt je kosteloos bij het verhalen van je schade op de tegenpartij.

Aansprakelijkheidsverzekering ervaringen

8,0 gemiddelde klantcijfer Promovendum

F uit Tilburg , 3 juli 2024
irene uit Nijmegen, 30 april 2024
Fedde uit Zwolle, 25 april 2024
Rob uit Almelo, 10 april 2024
Suzanne uit De Meern, 8 april 2024
yvonne uit Wijnansrade, 5 april 2024
Reinhard uit Odijk, 4 april 2024
Hans uit Berkel en Rodenrijs, 25 maart 2024
A. uit Bennekom, 21 maart 2024
Klantenservice medewerker

24/7 bereikbaar bij spoed

Moet je met spoed geholpen worden? Bel ons en wij helpen je direct! We zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Heeft het geen haast? Bel dan: 078 648 13 18.

Meestgestelde vragen

Ik heb per ongeluk geleende spullen van een kennis kapot gemaakt. Ben ik hiervoor verzekerd?
Wanneer je wettelijk aansprakelijk bent voor de schade aan geleende spullen, ben je hiervoor verzekerd. Wel geldt er in dit geval een eigen risico van 100 euro op jouw aansprakelijkheidsverzekering.
Ik heb schade veroorzaakt aan een geleende auto. Ben ik hiervoor verzekerd?
Wanneer je schade veroorzaakt aan een geleende auto of een ander motorrijtuig, wordt dit niet vergoed door de aansprakelijkheidsverzekering. De schade kan eventueel wel verhaald worden via de autoverzekering van de auto-eigenaar zelf.
Ik heb thuis de laptop van mijn partner laten vallen. Kan ik hiervoor een beroep doen op mijn aansprakelijkheidsverzekering?
Wanneer jij en jouw partner samenwonen en op dezelfde polis staan, valt deze schade niet onder de aansprakelijkheidsverzekering. Schade tussen verzekerden onderling wordt niet vergoed.  De aansprakelijkheidsverzekering is er namelijk voor schade die jij óf iemand uit je gezin bij een ander veroorzaakt. En niet voor spullen die onderling beschadigd raken.
Wat is een aansprakelijkheids­verzekering?
Een aansprakelijkheidsverzekering vergoedt schade die je per ongeluk aan anderen toebrengt (of aan andermans spullen). Je sluit een aansprakelijkheidsverzekering af, omdat je jezelf en jouw gezin wilt beschermen tegen het risico van aansprakelijkheid. Je kan namelijk verantwoordelijk gesteld worden wanneer iemand door jouw schuld gewond raakt. Maar ook als je per ongeluk andermans bezittingen beschadigt. Met als gevolg een schadeclaim. Kies je voor de aansprakelijkheidsverzekering van Promovendum, dan ben je tot maar liefst 3 miljoen euro verzekerd. Jouw kinderen en huisdieren zijn meeverzekerd.
Zijn thuiswonende en uitwonende kinderen meeverzekerd op de aansprakelijkheidsverzekering?
Thuiswonende kinderen zijn meeverzekerd wanneer ze 23 jaar of jonger en ongehuwd zijn, geen geregistreerd partner hebben en in Nederland zijn ingeschreven. Met 'kind' bedoelen wij ook een adoptiekind, pleegkind of stiefkind. Je kinderen zijn ook meeverzekerd als ze in een tehuis of bij een ex-partner wonen en nog regelmatig bij jou komen. Gaan ze toch verhuizen vanwege studie of stage? Ook dan biedt onze aansprakelijkheidsverzekering dekking (tot en met 23 jaar).

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Niet gevonden wat je zocht?

Of bel: 078 648 13 13

Op deze pagina leggen we je zo duidelijk mogelijk uit hoe het zit. Samengevat en helder, zonder te veel poespas. Meer weten? Bekijk de voorwaarden.

Contact

Chat Bel Mail