Mensen rennen naar auto

Nieuwe auto gekocht en dan? Handige checklist!

Gepubliceerd op 27-12-2021

Nieuwe of tweedehands auto gekocht? Dat betekent ook dat je eerst nog wat dingen moet regelen. Wat precies? Doorloop onze handige checklist zodat je gemakkelijk en snel de weg op kan met je nieuwe aanwinst!

 

✔ Zet het kenteken op jouw naam

De eerste stap van de ‘checklist nieuwe auto’ is om het kenteken op jouw naam te zetten. Dit noemen we overschrijven. Hoe je dit doet is afhankelijk van wie je de auto koopt:

  • Koop je jouw nieuwe auto via een particuliere verkoper? Bijvoorbeeld via een verkoopsite? Dan kun je de auto overschrijven bij een RDW-balie of kentekenloket van PostNL, of kan je het kenteken online overschrijven.
  • Koop je jouw (tweedehandse) auto bij een autodealer, dan doen zij dit vaak voor je. Handig!

 

Voor het overschrijven van de auto (2021) heb je een geldig legitimatiebewijs, tenaamstellingscode en kentekencard nodig. Die laatste twee ontvang je van de verkoper. Kenteken op naam zetten gelukt? Dan ontvang je een nieuwe tenaamstellingscode en kentekencard als bewijs van overschrijving. Ook krijg je een vrijwaringsbewijs. Deze geef je aan de verkoper. En nu… ben je officieel eigenaar van je nieuwe auto!

 

✔ Nieuwe auto gekocht en dan… autoverzekering afsluiten!

Voordat jij kan pronken met je nieuwe auto, ben je in Nederland verplicht om je auto minimaal WA te verzekeren. Dit doe je vanaf het moment dat de auto op jouw naam staat. Je kan ervoor kiezen om de autoverzekering van je huidige auto over te zetten op jouw nieuwe auto. Maar ga je jouw auto (nog) niet verkopen of is dit je eerste auto? Dan moet je een nieuwe autoverzekering afsluiten. Bij Promovendum kan dit zeer voordelig. Dit komt omdat onze doelgroep, hoger opgeleiden, gemiddeld minder schade heeft. En dat zie je terug in onze extra lage premie!

 

Auto icoon

Onze autopremie 20% voordeliger?

✔ Regel je APK-goedkeuring bij nieuwe auto

Oké, je hebt je nieuw gekochte auto verzekerd.. en dan? Dan kan het tijd zijn voor een Algemene Periodieke Keuring (APK). Deze keuring ben je als autobezitter verplicht om te doen. Hoe vaak, is afhankelijk van onder andere de leeftijd en het soort auto. Tijdens de APK wordt je auto gekeurd op allerlei veiligheidspunten en wordt de kilometerstand geregistreerd. Koop je een tweedehandse auto? Check dan bij de verkoper tot wanneer de huidige APK loopt. Kun je die datum meteen in je agenda zetten 😉. Let op: laat je geen APK uitvoeren? Dan ben je niet verzekerd voor eventuele schade die je dan oploopt én riskeer je een boete van 149 euro! Het is dus slim om altijd een geldig APK-keuringsrapport op zak te hebben.

 

Auto gekocht, stappen doorlopen en dan… klaar om te rijden!

Heb je de checklist doorlopen? Dan kun je nu veilig in je nieuwe auto stappen en op pad gaan! Tip: als je met je huidige autoverzekering overstapt naar Promovendum krijg je 20% korting op je huidige autopremie (zie voorwaarden). Veel rijplezier!

 

Veel rijplezier!

Onze autopremie 20% lager? 

Nooit meer iets missen?

Ontvang per e-mail het laatste nieuws, handige tips, voordelen, acties en meer!
 

Contact

Chat Bel Mail