tuinfeest

Grootste steden Nederland in 2024 (top 10)

Gepubliceerd op 06-05-2024
367573 keer gelezen

Maak je wel eens een stedentrip in Nederland? Dat is absoluut de moeite waard! Er is voor ieder wat wils! Wat zijn de grootste steden van Nederland? En wat zijn de ‘must sees’? Bekijk hieronder de top 10 grootste steden van Nederland in 2024 (o.b.v. het aantal inwoners). 

10. Nijmegen, 182.399 inwoners

 

Nijmegen

 

Nijmegen ligt in Gelderland en is meteen de grootste stad van de provincie. Enkele leuke bezienswaardigheden: de prachtige binnenstad, het Kronenburgerpark en de vele monumenten. Net buiten het centrum stap je meteen de natuur in. Je kunt heerlijk wandelen langs de Waal, door de heuvels, polders of bossen. Heerlijk ontspannen!

 

9. Breda, 186.504 inwoners

 

Breda

 

Breda is uitgeroepen tot de beste uitgaanstad en is daarnaast ook verkozen tot de beste binnenstad van Nederland (2019). Je vindt er talloze gezellig restaurants, cafés en terrassen. Ook kun je er heerlijk shoppen, wandelen in stadspark Valkenberg en varen over de singels. In een van de oudste cultuurbossen van ons land, het Mastbos, vind je het sprookjesachtige kasteel Bouvigne. Een aanrader!

 

8. Almere, 223.183 inwoners

 

Almere

 

Almere staat op nummer 8 van de grootste steden in Nederland. Deze stad staat vooral bekend om haar prachtige natuur én moderne architectuur. Almere grenst aan 3 verschillende meren: het IJmeer, het Markermeer en het Gooimeer. Er zijn diverse recreatiegebieden waar in de zomer gezwommen kan worden. Ook de moeite waard: stadslandgoed de Kemphaan en de Kunstlinie voor de nodige kunst en cultuur. Oh, en natuurlijk het fantastische uitzicht over het Weerwater!

 

7. Tilburg, 227.794 inwoners

 

Tilburg

 

Tilburg is niet zo’n oude stad, maar er valt genoeg te zien. Houd je van musea? Ga dan naar het Textielmuseum of naar het natuurmuseum Brabant. Behoefte aan een feestje? 013 Poppodium is een echt begrip in Tilburg. Wil je lekker buiten zijn? Ga op safari in het nabij gelegen Beekse Bergen of een dagje naar de Efteling. Er is altijd wat te doen!

 

Auto icoon

Nederland door met 20% lagere autopremie?

6. Groningen, 238.016 inwoners

 

Groningen

 

“Er gaat niets boven Groningen”. Dat is niet zomaar een gezegde, Groningen is een oude stad met een jong hart! Je vindt er onder andere de Martinitoren, het Groninger Museum maar ook diverse plantsoenen en parken. In het Noorderplantsoen en de Prinsentuin kijk je je ogen uit. Groningen heeft de laagste gemiddelde leeftijd, dat is niet gek want zo’n 25% van de inwoners is student.
 

5. Eindhoven, 243.669 inwoners

 

Eindhoven

 

Anno 2024 siert Eindhoven de vijfde plek van de top 10 grootste steden Nederland. Deze innovatieve stad staat bekend om het Philips Innovation Center en Philips museum. Maar ook om Strijp-S, een hippe, culturele wijk en creatieve hotspot. Zin om te shoppen? Dat kun je hier naar hartenlust! Bijvoorbeeld in de Heuvel Galerie, een groot winkelcentrum in de binnenstad met 160 winkels. Wil je ontspannen? Kom dan bij in één van de mooie wellnesscentra in de omgeving.

 

4. Utrecht, 368.024 inwoners

 

Utrechtse grachten met uitzicht op het stadhuis

 

In Utrecht vind je alles wat je zoekt en er is genoeg te doen! Wat dacht je van een wandeling door het grachtengebied of een bezoek aan kasteel de Haar? De binnenstad barst van de historie en de Dom(toren) is met 112 meter hoog niet te missen. Maar ook voor een dag winkelen ben je in Utrecht aan het juiste adres, shoppingcenter Hoog Catharijne is modern en grotendeels overdekt. 

 

3. Den Haag, 562.446 inwoners

 

Hofvijver in Den Haag

 

De op twee na grootste stad van Nederland in 2024 is Den Haag, ook wel ’s-Gravenhage genoemd. Hier kun je heerlijk uitwaaien aan zee, Madurodam bezoeken en een aantal van onze beroemde paleizen bekijken (Paleis Noordeinde, Vredespaleis en Paleis Huis ten Bosch). En een bezoekje aan het middelpunt van de Nederlandse politiek, het Binnenhof, mag natuurlijk niet ontbreken.

 

2. Rotterdam, 664.311 inwoners

 

Groene stad Rotterdam

 

Waar denk je aan bij Rotterdam? Wellicht aan het icoon de Erasmusbrug (De Zwaan), de Markthal, Diergaarde Blijdorp en de torenhoge Euromast. Rotterdam is qua oppervlakte de grootste gemeente van Nederland en heeft de grootste haven van Europa. Een prachtstad, vol architectonische hoogtepunten! Tip: maak er een rondvaart en bewonder de skyline van Rotterdam.

 

1. Amsterdam, 922.679 inwoners

 

Varende boot over de Amsterdamse grachten

 

Amsterdam is in 2024 de grootste stad van Nederland. Onze mooie hoofdstad gaat langzaam richting de 1 miljoen inwoners en is een ware trekpleister voor toeristen van over de hele wereld. Aanraders: het Anne Frankhuis, het Rijksmuseum, het Vondelpark en een rondvaart door de grachten. Gemiddeld bezoeken jaarlijks zo'n 20 miljoen toeristen Amsterdam.

 

Groots rondrijden? Verlaag je autopremie met 20%

Stap over naar Promovendum en wij verlagen de autopremie die je ergens anders betaalt met minimaal 20% (zie voorwaarden). Benieuwd? 
 

Bereken direct

 

De inwonersaantallen per stad zijn gebaseerd op de cijfers van het CBS (januari, 2024).

Voordelige autoverzekering?

Contact

Chat Bel Mail