Grootste steden Nederland (top 10)


Maakt u wel eens een stedentrip in Nederland? Dat is absoluut de moeite waard! Er is voor ieder wat wils! Wat zijn de grootste steden van Nederland? En wat zijn de ‘must sees’? Bekijk hieronder de top 10 grootste steden van Nederland in 2020.

10. Nijmegen, 177.824 inwoners

nijmegen

Nijmegen ligt in Gelderland en is meteen de grootste stad van de provincie. Enkele leuke bezienswaardigheden: de prachtige binnenstad, het Kronenburgerpark en de vele monumenten. Net buiten het centrum stapt u meteen de natuur in. U kunt heerlijk wandelen langs de Waal, door de heuvels, polders of bossen. Heerlijk ontspannen!

9. Breda, 184.437 inwoners

breda

Breda is uitgeroepen tot de beste uitgaanstad en is daarnaast ook verkozen tot de beste binnenstad van Nederland (2019). U vindt er talloze gezellig restaurants, cafés en terrassen. Ook kunt u er heerlijk shoppen, wandelen in stadspark Valkenberg en varen over de grachten. Een aanrader!

8. Almere, 211.639 inwoners

almere

Almere staat op nummer 8 van de grootste steden in Nederland. Deze stad staat vooral bekend om haar prachtige natuur. Almere grenst aan 3 verschillende meren: het IJmeer, het Markermeer en het Gooimeer. Er zijn diverse recreatiegebieden waar in de zomer gezwommen kan worden. Ook de moeite waard: stadslandgoed de Kemphaan en Museum de Paviljoens.

25% korting op uw huidige autopremie?

Bereken in 1 minuut

7. Tilburg, 219.798 inwoners

tilburg

Tilburg is niet zo’n oude stad, maar er valt genoeg te zien. Houdt u van musea? Ga dan naar het Textielmuseum of naar het natuurmuseum Brabant. Wilt u lekker buiten zijn? Ga op safari in de Beekse bergen of een dagje naar de Efteling. Er is altijd wat te doen!

6. Groningen, 233.053 inwoners

groningen

“Er gaat niets boven Groningen”. Dat is niet zomaar een gezegde! U vindt er onder andere de Martinitoren, het Groninger Museum en het prachtige Nationaal Park Lauwersmeer. Vanaf Groningen kunt u ook een dagtochtje maken naar één van de Waddeneilanden. Op zoek naar avontuur? Ga dan zeker wadlopen.

5. Eindhoven, 234.525 inwoners

eindhoven

Eindhoven siert de vijfde plek van de top 10 grootste steden Nederland. Deze stad staat bekend om de TU, Philips, Strijp-S (een hippe, culturele wijk) en diverse musea. Zin om te shoppen? Dat kunt u er naar hartenlust! Niet alleen in de binnenstad, maar ook in de Heuvel Galerie, een groot winkelcentrum met160 winkels. Wilt u ontspannen? Kom dan bij in één van de mooie welnesscentra in de omgeving.

4. Utrecht, 357.669 inwoners

Utrecht

In Utrecht vindt u alles wat u zoekt! Prachtige natuur (de Utrechtse Heuvelrug en de Loodsdrechtse plassen), historie (de Dom van Utrecht, slot Zeist en Kasteel Duurstede) en shoppingcenters waaronder Hoog Catharijne.

3. Den Haag, 539.040 inwoners

den haag

De op drie na grootste stad van Nederland is Den Haag. Hier kunt u heerlijk uitwaaien aan zee, Madurodam bezoeken en een aantal van onze beroemde paleizen bekijken (Paleis Noordeinde, Vredespaleis en Paleis Huis ten Bosch).

2. Rotterdam, 651.446 inwoners

Rotterdam

Waar denkt u aan bij Rotterdam? Wellicht aan de reusachtige haven, de Markthal, diergaarde Blijdorp en de torenhoge Euromast. Rotterdam is qua oppervlakte de grootste gemeente van Nederland en heeft de grootste haven van Europa. Een prachtstad! Tip: maak er een rondvaart en bewonder de skyline van Rotterdam.

1. Amsterdam, 873.471 inwoners

Amsterdam

Amsterdam is de grootste stad van Nederland. Onze mooie hoofdstad telt ruim 873.000 inwoners en is een ware trekpleister voor toeristen. Aanraders: het Anne Frankhuis, het Rijksmuseum, het Vondelpark en een rondvaart door de grachten. Jaarlijks bezoeken zo’n 15 miljoen toeristen Amsterdam.

Gaat u regelmatig een weekendje weg in Nederland? Kijk wat voor u voordeliger is: de doorlopende of kortlopende reisverzekering.

De inwonersaantallen per stad zijn gebaseerd op de cijfers van het CBS (januari, 2020).