Vrouw heeft pech met auto

Auto aanduwen bij startproblemen: zo pak je dat aan! [tips]

Laatste update: 6 juni 2021. Je haast je naar je auto om naar je werk te gaan en dan… startproblemen. Gelukkig wil een aardige buur wel helpen met je auto aanduwen. Maar hoe pak je dit aan? Volg deze tips bij het aanduwen van je auto.

 

Wanneer kan ik de auto aanduwen?

Je auto kan je aanduwen bij startproblemen veroorzaakt door je accu. Dit kan je meestal herkennen aan een tikkend geluid bij het starten. Een belangrijke voorwaarde voor het aanduwen van je auto, is dat de accu niet volledig leeg is. Dit zie je bijvoorbeeld aan de lampjes die nog branden in je dashboard. In dat geval heeft de auto accu voldoende vermogen om je dashboard te verlichten, maar te weinig om de startmotor te starten. Bij een volledig lege accu branden er geen lampjes meer. De auto zal ook met aanduwen waarschijnlijk niet meer starten.

 

Auto aanduwen, hoe doe ik dat?

 

  • Zet het contact aan en zet airco en radio uit
  • Trap de koppeling in en hou deze ingedrukt
  • Zet de auto in de tweede versnelling
  • Haal de auto van de handrem
  • Begin zo hard mogelijk met duwen
  • Laat de koppeling opkomen en geef gas
  • Voel je dat de motor aanslaat? Druk de koppeling meteen weer in.
  • Blijf rijden in je auto zodra de motor is aangeslagen.

 

Auto icoon

Onze autopremie 20% voordeliger?

Aanduwen vs. startkabels

Je kunt startproblemen het beste oplossen met startkabels. Vooral bij modernere en zwaardere auto’s is de auto aanduwen niet altijd mogelijk. Startkabels zijn beter voor je motor. Let wel: ook startkabels zijn alleen een oplossing wanneer de accu nog niet volledig leeg is. Wil je tips bij het gebruik van startkabels? Volg dit stappenplan: startkabels aansluiten in 9 stappen.

 

3 laatste tips bij het aanduwen van de auto

 

1. Check eerst of je auto aanduwen wel kan

Een automaat kan je niet aanduwen. Gebruik startkabels of bel direct pechhulp, want ook slepen is met een automaat niet aan te raden. Auto met een startknop? Ook dan kan aanduwen lastig zijn. Je kan het contact niet ‘aan’ laten terwijl je aanduwt. Je zult de knop meerdere keren moeten indrukken. Lukt het niet? Gebruik startkabels of bel pechhulp.

 

2. Rij minstens 30 minuten in je auto na het aanduwen

Om ervoor te zorgen dat je auto na aanduwen helemaal oplaadt, is het verstandig om er zo lang mogelijk in te rijden. Een kort ritje van 10 minuten kan ’s middags weer startproblemen opleveren. Rij liever minimaal 30 minuten door.

 

auto aanduwen pech startproblemen

 

3. Oorzaak startprobleem onbekend? Laat je accu testen

Nu je auto weer start lijken de startproblemen opgelost. Toch is het belangrijk om de oorzaak te vinden. Verlichting aan gehad terwijl de motor uit stond? Dan is er waarschijnlijk niks aan de hand. Kan je geen reden bedenken voor je lege accu? Dan is het verstandig om even langs de garage te gaan om je accu te laten testen. Zo voorkom je dat je morgenochtend weer moet aanduwen!

 

Geen hulp in de buurt?

Wanneer je geen startkabels of behulpzame buren kunt vinden, is er nog een oplossing: ga voor onze zeer voordelige pechhulp! Je wordt vrijwel altijd binnen 30 minuten geholpen. Zelfs in je eigen woonplaats! En mocht je auto niet meteen gerepareerd worden, dan brengen we je auto naar de dichtstbijzijnde garage en krijg je direct vervangend vervoer. Benieuwd naar onze lage premie? Bereken in 1 minuut! Je overstap regelen wij.

Voordelige pechhulp?

Nooit meer iets missen?

Ontvang per e-mail het laatste nieuws, handige tips, voordelen, acties en meer!
 

Contact

Chat Bel Mail