mensen in keuken

Tandongevallen­verzekering

Had jij in 2021 een Promovendum zorgverzekering? Dan heb je destijds ook de tandongevallen­verzekering cadeau gekregen. Deze gratis verzekering behoud je ook in 2022, 2023 en 2024 bij ons! Jouw polis heb je per e-mail ontvangen. Bekijk hieronder de voordelen en jouw dekking. Goed om te weten: de tandongevallen­verzekering is niet hetzelfde als een aanvullende tandarts­verzekering.

Voordelen tandongevallen­verzekering

Euro icoon

Dekking tot wel 10.000 euro!

Schade aan je tanden na een ongeluk? Met de gratis Promovendum tandongevallen­verzekering ben je ook in 2024 tot maar liefst 10.000 euro verzekerd voor tandartskosten na een ongeval.

Vijf sterren icoon

Service waar je blij van wordt

Onze klanten blij maken, daar werken we elke dag hard voor. We scoren dan ook hoog op het gebied van klanttevredenheid: klanten geven ons een 8,1. Wij staan graag voor je klaar, 24/7 bij spoed.

Gebroken arm icoon

Letselschadehulp

Letselschade opgelopen en was iemand anders schuldig? Bijvoorbeeld na een aanrijding? Promovendum biedt gratis juridische hulp. Wij verhalen voor jou de zorgkosten, waaronder het eigen risico, op de tegenpartij. Kan jij je focussen op je herstel.

Dekking tandongevallen­verzekering

De tandongevallen­verzekering is niet hetzelfde als een reguliere aanvullende tandarts­verzekering. Je bent met onze tandongevallen­verzekering tot 10.000 euro verzekerd na een ongeval. Hieronder enkele voorbeelden van situaties.

Wel verzekerd (na toestemming)


  • Schade aan je tanden na een ongelukkige val in huis.
  • Schade aan je gebit na een verkeersongeval.
  • Schade aan je gebit die door iemand anders wordt toegebracht (met uitzondering van geweldsdelicten).

Niet verzekerd


  • Het afbreken van een stuk van je tand na het kauwen op bijvoorbeeld een hard snoepje.
  • Schade na het openen van een flesje met je tanden.
  • Schade aan je tanden tijdens een hockeywedstrijd, terwijl je geen bitje droeg.

Meestgestelde vragen

Is de tandartsverzekering en de tandongevallenverzekering hetzelfde?
Nee. Hoewel beide verzekeringen een vergoeding kunnen uitkeren na een ongeval, is de aanvullende tandartsverzekering vaak niet genoeg. Met alleen de aanvullende tandartsverzekering is de kans is groot dat je na een ongeval de maximale vergoeding overschrijdt. Hierdoor moet je alsnog een groot deel van de kosten zelf betalen. Maar met alleen een tandongevallenverzekering ben je er ook niet. Deze vergoed dan weer geen reguliere tandartskosten.
Nu ik bij jullie een tandongevallenverzekering krijg, moet ik dan ook nog een tandartsverzekering afsluiten?
De tandongevallenverzekering biedt enkel dekking voor tandartskosten na een ongeval. Reguliere tandartskosten, bijvoorbeeld een periodieke controle of het vullen van een gaatje, vallen hier niet onder. Hiervoor moet je een losse tandartsverzekering afsluiten bij jouw zorgverzekering.
Waarom heb ik een tandongevallenverzekering nodig?
Tandartskosten na een ongeval worden niet zomaar vergoed en zijn lastig te verzekeren. Zonder tandartsverzekering is er vaak helemaal geen vergoeding. Mét tandartsverzekering krijg je misschien een deel vergoed. De kans is alleen groot dat u na een ongeval over de maximale vergoeding heen gaat. Als het gaat om een ongeval waar je niks aan kan doen, biedt de tandongevallenverzekering dekking.
Welke vergoeding krijg ik vanuit de tandongevallenverzekering?
Met deze extra verzekering ben je tot 10.000 euro verzekerd voor tandartskosten na een ongeval.

Niet gevonden wat je zocht?

Of bel: 078 648 13 33

Deze informatie is zorgvuldig samengesteld. Er kunnen echter geen rechten aan worden ontleend. Meer weten? Bekijk de uitgebreide voorwaarden

Contact

Chat Bel Mail