Vrouw in auto

Stormschade. Wat nu?

Gepubliceerd op 22-01-2024

Een storm kan veel schade veroorzaken. Heb je stormschade of heb je schade bij ons gemeld? We leggen je op deze pagina uit wat je zelf kunt doen. En wat je de komende tijd van ons kunt verwachten. Zo lossen we het samen zo snel mogelijk op!

huis icoontje

Woonhuis en inboedel

Hieronder lees je meer over stormschade aan je woonhuis of inboedel.

Auto icoon

Auto

Heb je door stormschade aan je auto? Bekijk dan deze pagina.

Donkere luch

Spoed?

Kan je niet meer in jouw woning slapen of wonen? Of is er veel wateroverlast? Bel dan onze Alarmcentrale 078 648 13 23.

Schade-expert

Hoe meld ik stormschade?


Nieuwe schade melden? 

Stormschade meld je eenvoudig online via Mijn Promovendum

 

Al schade gemeld?  

Via Mijn Promovendum zie je bij je Gemelde schades welke informatie we nodig hebben. Je kan deze acties eenvoudig online afronden. En wil je bijvoorbeeld extra stukken aanleveren? Voeg je documenten of foto's hier eenvoudig toe. Zo kunnen we je het snelste helpen. 

Zon schijnt op zonnepanelen

Stormschade aan zonnepanelen

Bij stormschade aan zonnepanelen hebben we het volgende van je nodig:

 • Schadeformulier
 • Foto’s van de schade
 • Aankoopnota beschadigde zonnepanelen
 • Eventueel: nota plaatsing beschadigde panelen, als dit apart is gedaan
 • Offerte herstel; deze moet verduidelijkt zijn in
  1. kosten panelen én
  2. kosten arbeid én
  3. kosten overige materialen
Schutting

Schade aan schutting

Bij schade aan schuttingen hebben we het volgende van je nodig:

 • Schadeformulier
 • Foto’s van de schade
 • Aanschafnota van de beschadigde schutting
 • Geen aanschafnota? Geef dan de aanschafdatum en aanschafprijs aan ons door
 • Staat de schutting op de erfscheiding met de buren?
 • Uit hoeveel delen bestaat de schutting?
 • Hoeveel delen zijn beschadigd?
 • Offerte van herstel, deze moet gespecificeerd zijn in
  1. kosten materiaal
  2. kosten arbeidsloon

Kan ik mijn stormschade laten herstellen?

Mag ik de stormschade aan mijn dak al laten herstellen?

Heb je schade aan het dak door storm en kan je zelf veilig het dak op? Probeer het dak dan zo snel mogelijk dicht te maken. Soms heeft het dak een noodvoorziening nodig. Wacht niet te lang en laat het dak zo snel mogelijk repareren. Je hoeft vooraf geen akkoord te vragen. Verzamel wel alle informatie over de noodvoorziening. Zo kunnen we de schademelding daarna zo snel mogelijk voor je afhandelen. Ook reparatie van het dak zonder noodvoorziening kan je tot een maximaal bedrag van 1.500 euro herstellen. Lopen de kosten onverwacht toch op? laat het dan aan ons weten. 

Gereedschap icoon

Hoe kan ik de schade aan mijn woonhuis herstellen?

Je kunt zelf een herstelbedrijf kiezen voor het herstellen van de stormschade. Laat eerst een offerte voor het herstel opstellen, en stuur deze naar ons door. Vervolgens beoordelen we de offerte en laten we je weten of de schade definitief kan worden hersteld.

Kan ik ruitschade door storm aan mijn woonhuis laten herstellen?

Jazeker. Ruitschade (glasbreuk) aan de woning mag je laten herstellen tot een bedrag van maximaal 750 euro. Stuur wel alle informatie naar ons toe om te zorgen voor een snelle afhandeling. Denk aan omschrijving van de schade, foto’s van de schade, jouw gegevens en de offerte en factuur van de reparatie. Hiermee kan je de schademelding direct compleet maken, wat zorgt voor een snellere afhandeling. Zo krijg je je kosten ook weer snel vergoed van ons.

Ben je aangesloten bij een Vereniging van Eigenaars (VvE)? Dan dien je een schadeclaim vaak in bij de VvE waar je bent aangesloten. Check in dit geval of de VvE een woonhuisverzekering bij Promovendum heeft afgesloten. 

Kan ik stormschade aan mijn appartement laten herstellen?

Stormschade aan je appartement? Dan dien je een schadeclaim vaak in bij de Vereniging van Eigenaars (VvE) waar je bent aangesloten. Check in dit geval of de VvE een woonhuisverzekering heeft afgesloten.

Mag ik de stormschade ook zelf repareren?

Ben je handig genoeg om de stormschade aan jouw woning of bijvoorbeeld schutting zelf te repareren? Wij stellen de schade vast en betalen dan de redelijk gemaakte kosten voor het materiaal en de uren. Stuur daarvoor de rekeningen voor het benodigde materiaal in. En geef aan hoe lang je bezig was om de schade te herstellen.

Welke stormschade is verzekerd?

huis icoontje

Hieronder lees je welke schade verzekerd is vanuit de woonhuis- en inboedelverzekering.

 

Stormschade aan het dak van mijn huis

Is jouw dak beschadigd geraakt door de storm? Dan is deze schade verzekerd. 

 

Waterschade na stormschade 

Het kan gebeuren dat je woning eerst stormschade en vervolgens waterschade oploopt. Heb je waterschade in jouw woning als gevolg van neerslag na stormschade aan de woning? Dan ben je hiervoor verzekerd. Ook de waterschade is een gevolg van storm, waardoor deze schade wordt gezien als één situatie. Er wordt ook maar één keer eigen risico in mindering gebracht. 

 

Schade door omvallende bomen

Is er door storm een boom omgevallen en heb je hierdoor schade aan jouw woonhuis? Dan ben je hiervoor verzekerd. Dat geldt ook voor het opruimen van de boom, als deze van jou was en schade aan jouw woonhuis heeft veroorzaakt. De kosten van herstel van tuinaanleg, beplanting, bestrating behorende tot de tuin, zijn niet verzekerd tegen storm.

 

Schade aan losse zaken in de tuin

Schade aan of schade door losse spullen in de tuin, zoals barbecues, tuinmeubelen, trampolines of parasols zijn niet verzekerd tegen stormschade.

 

Wil je weten welke schade onder welke verzekering valt? Lees hier verder

Eigen risico bij stormschade

Storm Corrie

Afhankelijk van de schade en de dekking is er een eigen risico bij de woonhuis- en inboedelverzekering. Je vindt de gekozen dekking en het verzekerde bedrag terug op jouw polisblad via Mijn Promovendum.

 

Eigen risicoDekking Extra uitgebreidDekking Allrisk
Woonhuisverzekering500 euro250 euro
Inboedelverzekering500 euro250 euro

 

Heb je al een schade gemeld, maar zijn herstelkosten lager dan jouw eigen risico? Dan horen we dit graag van je, zodat we het schadedossier kunnen sluiten.

Deze informatiepagina is zorgvuldig samengesteld. Er kunnen echter geen rechten aan worden ontleend. Meer weten? Bekijk de uitgebreide voorwaarden.

Contact

Chat Bel Mail