Mensen rennen naar de auto

Zonder zorgen op autovakantie: checklist en tips

Gepubliceerd op 12-08-2021
2873 keer gelezen

Door corona zijn vliegvakanties helaas wat onzeker. De meeste mensen zullen daarom sneller met de auto op vakantie gaan. Om autopech en dure reparaties te voorkomen, hebben we een aantal tips op een rijtje gezet.

Checklist bagage afgevinkt? Tijd voor de checklist auto:
 

1. Oliepeil

Voorkom stilstaan langs de Route du Soleil. Check je oliepeil vooral en vul deze eventueel bij.
 

2. Ruitenwissers en ruitenwissersvloeistof

Om vermoeidheid tijdens de lange trip te voorkomen, wil je natuurlijk goed zicht blijven houden. Let er op dat de ruitenwissers geen strepen trekken, want dan zijn ze misschien aan vervanging toe. Ook je ruitenwisservloeistofreservoir moet goed gevuld zijn. Zonde van je tijd om hier onderweg voor te moeten stoppen.
 

3. Koelvloeistof

Door gebrek aan koelvloeistof, kan je rit snel afgelopen zijn. Controleer de koelvloeistof daarom met een koude motor.
 

4. Verlichting

Zien en gezien worden zorgt ervoor dat je veilig op je bestemming aankomt. Controleer je verlichting voor vertrek.
 

5. Bandenspanning

De juiste bandenspanning is belangrijk voor je remweg en een laag benzineverbruik. Meer dan de helft van de Nederlanders rijdt met een te lage bandenspanning. Het geld dat je bespaart op je benzinekosten, kun je fijn op een terras besteden ;).
 

6. Tweede sleutel

Neem reservesleutels mee! Geef deze aan een van je medereizigers. Zo kun je nooit buiten je auto worden gesloten.

 

7. Fietsendrager

Als je met de fiets op vakantie gaat, dan moeten de fietsen zo laag mogelijk worden vervoerd. Plaats de fietsendrager daarom op een fietsendrager achter je auto. Bij een caravan kan deze op de dissel geplaatst worden.

 

tips voor onderweg autovakantie corona

 

Daar gaan we dan! Tips voor onderweg:

Eenmaal onderweg kan het zo zijn dat het toch niet gaat zoals dat je had gehoopt. Met deze tips kun je het risico tijdens de reis zo klein mogelijk houden.

 

1. Oververhitte motor

Je hebt je koelvloeistof gecontroleerd en toch zie je je temperatuurmeter in het rood stijgen. Geen paniek! Zet de verwarming op zijn hoogst. Daarmee onttrek je meer warmte van de motor, om dan vervolgens naar een veilige plek te rijden.

 

2. Rijden in de bergen

Tegenwoordig schakelen we sneller door, want dat is zuinig. Pas je rijgedrag in de bergen aan. Laat je auto niet in een te laag toerental bergopwaarts ploeteren. Wanneer de auto vol gas niet versnelt, schakel dan de auto een versnelling terug.
 

3. Zo moet je rijden met de caravan

Rijd je met een caravan of aanhanger? Oefen dan vooraf nog eventjes. En mocht je caravan ineens gaan slingeren, verhoog dan nooit de snelheid. De enige oplossing is krachtig remmen. Daarna kun je de rit in een rustiger tempo voortzetten. Bij de eerstvolgende parkeerplaats kun je de bandenspanning, belading en kogeldruk controleren. Pas zo nodig alles aan.

 

Hè bah, toch nog pech!

Met onze pechhulp ben je goed verzekerd. Je wordt altijd in het Nederlands te woord gestaan. Wanneer de auto niet ter plekke kan worden gemaakt, dan krijg je vervoer naar huis vergoed! Bekijk nog meer tips van onze collega’s van de Alarmcentrale.

 

Sluit hier de pechhulpverzekering af, inclusief Europadekking.

 

 

Voordelige autoverzekering?

Nooit meer iets missen?

Ontvang per e-mail het laatste nieuws, handige tips, voordelen, acties en meer!
 

Contact

Chat Bel Mail