Autorijden in mooi landschap

Met de auto op vakantie: waar moet je aan denken?

Gepubliceerd op 15-04-2024

Ga je met de auto op vakantie? Check vóór vertrek wat je allemaal nodig hebt tijdens je reis en op vakantie. Met deze tips kom je niet voor verrassingen te staan! 

Vergeet deze zaken niet voor vertrek

Een zorgeloze vakantie met de auto begint met een goede voorbereiding. Denk daarom aan deze zaken voordat je in de auto stapt:

 

  • Controleer voor vertrek je auto met onze checklist auto. Of laat dit doen bij een garage in de buurt. Geef je auto een extra beurt of laat een zomerkeuring uitvoeren. Dit kan problemen onderweg voorkomen.
  • Download jouw groene kaart en neem een papieren versie mee als dit nodig is. Zo kun je in het buitenland aantonen dat je auto verzekerd is. 
  • Bekijk wat je verplicht in je auto moet hebben aan veiligheidsaccessoires. En hoe je het moet gebruiken. 
  • In een aantal grote steden in Duitsland en Frankrijk is de milieusticker verplicht. Check of je door milieuzones rijdt en vraag de milieusticker op tijd aan. 
  • Voor sommige landen heb je een tolvignet nodig. Controleer in welke landen en regel dit voor vertrek.
  • Neem een creditcard mee als je met de auto naar het buitenland reist. Die heb je meestal nodig voor een leen- of huurauto. Mocht je tijdens de reis autopech krijgen, dan kan je met een creditcard vervangend vervoer regelen.
  • Vergeet niet om goede pechhulp in het buitenland te regelen.
  • Kom je toch stil te staan door pech of file? Zorg dat je genoeg eten en drinken bij je hebt.

Tip: twee uur rijden, een kwartiertje rust. Zo blijf je geconcentreerd en is de kans op een ongeluk kleiner.

Auto rijdt langs velden

Vervangend vervoer bij pech

Het kan gebeuren dat je in een Europees land pech krijgt aan jouw eigen auto. Voorkom dat je strandt en kies vóór vertrek voor onze pechhulpverzekering met Europadekking. Wij doen er alles aan om je zo snel mogelijk weer op de weg te helpen. In de voorwaarden lees je in welke gevallen je bent verzekerd voor pechhulp.

Op deze pagina leggen we je zo duidelijk mogelijk uit hoe het zit. Samengevat en helder, zonder te veel poespas. Meer weten? Bekijk de voorwaarden.

Contact

Chat Bel Mail