mensen in keuken

Gratis tandongevallenverzekering: wat heb je er aan?

Bij Promovendum kreeg je een tandongevallendekking bij je zorgverzekering in 2021 cadeau. Dit is een andere verzekering dan een aanvullende tandarts­verzekering. Met de gratis tandongevallen­verzekering wordt schade aan jouw gebit na een ongeval tot 10.000 euro vergoed. In 2022 en 2023 kregen verzekerden deze verzekering gratis en dit blijft ook zo in 2024. We vertellen je graag meer.

Tandartskosten na een ongeval

Stel, je raakt betrokken bij een verkeersongeval op de fiets. Je hebt niet alleen last van flinke schrammen. Ook jouw gebit is bij dit ongeval beschadigd. Afhankelijk van de schade, kunnen de kosten oplopen tot honderden of zelfs duizenden euro’s. Het hangt er bijvoorbeeld vanaf hoe groot de schade in de mond is, en of tanden (deels) behouden kunnen worden of dat er sprake is van tanden die volledig verloren zijn gegaan. In dat geval moet er een brug of dure implantaten geplaatst worden.

 

gratis tandongevallenverzekering

 

Wat is een ongeval?

De vergoeding vanuit de tandongevallenverzekering geldt – zoals de naam al zegt - alleen wanneer er sprake is van een ongeval. Maar wat houdt dat precies in? Het gaat om een plotselinge gebeurtenis waarbij er onmiddellijk schade aan het gebit ontstaat. En schade waar je vooraf geen maatregelen tegen had kunnen nemen.

 

Dus niet:

  • Het afbreken van een stuk van je tand na het kauwen op bijvoorbeeld een hard snoepje.
  • Schade na het openen van een flesje met je tanden.
  • Schade aan je tanden tijdens een hockeywedstrijd, terwijl je geen bitje droeg.

 

Maar wel:

  • Schade aan je tanden na een ongelukkige val in huis.
  • Schade aan je gebit na een verkeersongeval.
  • Schade aan je gebit die door iemand anders wordt toegebracht (met uitzondering van geweldsdelicten).

 

Waarom deze vergoeding?

Tandartskosten na een ongeval worden niet zomaar vergoed en zijn lastig te verzekeren. Zonder aanvullende tandartsverzekering is er vaak helemaal geen vergoeding. Mét tandartsverzekering krijg je misschien een deel vergoed, maar de kans is groot dat je na een ongeval over de maximale vergoeding heen gaat. Wij vinden het belangrijk dat je goed verzekerd bent. Zeker wanneer er sprake is van een ongeval waar je niks aan kunt doen. Daarom blijft ook in 2023 de gratis tandongevallenverzekering doorlopen als een aparte verzekering. Hier hoef jij niets voor te doen; jouw polis heb je per e-mail ontvangen. Mocht je deze verzekering toch liever niet willen? Dan kun je hier jouw verzekering opzeggen.

Contact

Chat Bel Mail