slecht zicht autoruit door regen

Zie jij ’t nog? Zo ga je veilig de weg op!

Gepubliceerd op 28-12-2022

Laatste update: 28 november 2022. Nu de dagen weer korter worden, is het ’s ochtends later licht en ’s avonds eerder donker. De hoogste tijd dus om er voor te zorgen dat jij alles goed kan zien in het verkeer. Met deze autotips kun jij veilig op pad.

laagstaande zon tijdens autorijden

Autorijden bij laagstaande zon

Juist aan het einde van het jaar staat de zon laag. Dat ziet er prachtig uit, maar de laagstaande zon kan lastig zijn in het verkeer. Om toch goed te kunnen zien, kun je heel simpel een zonnebril opzetten. Zeker een zonnebril met oranjebruine glazen zorgt voor meer contrast, waardoor je minder last hebt van de reflectie van het wegdek. Voor de hand liggend, maar wel heel effectief. 

 

Je autoverlichting aanzetten helpt ook. Met je dimlicht vergroot je niet per se je eigen zicht, maar maak je jezelf wél goed zichtbaar voor de tegenliggers die tegen de zon inkijken. Zo word je goed gezien. 

 

vuile autoruit

Rijden met schone autoruiten

Door een schone autoruit kun je meer zien. Je weet vaak alleen niet dat je autoruit toch niet meer zo schoon is, tot die laagstaande zon erop schijnt, of wanneer het donker is. Een schone autoruit zorgt ook voor minder condens en dus minder snel beslagen ramen. Maak dus regelmatig je autoruiten schoon, zowel aan de binnen- als de buitenkant.

 

Check dan gelijk ook je ruitenwissers en haal een doekje over de ruitwisserbladen. Geven ze strepen, piepen ze of wissen ze niet meer goed? Dan is het tijd ze te vervangen. En vergeet niet de ruitenwisservloeistof bij te vullen! Zo hou jij een frisse blik op de weg 😉.

 

autorijden in het donker

Ontspannen rijden in het donker

Moet je weer wennen aan het rijden in het donker? In het donker rijden vraagt meer concentratie, maar je kunt het jezelf wel wat makkelijker maken. Stap je vanuit een lichte omgeving zoals een parkeergarage de auto in, geef dan je ogen de tijd en laat ze even wennen aan het donker. En natuurlijk helpt het als je niet te moe de weg op gaat. Is er weinig wegverlichting? Neem dan even wat gas terug op de afrit of in de bocht.

 

Extra tips bij fel licht: 

  • Heb je last van felle lampen van de auto's achter je? Zet dan de binnenspiegel op een anti-verblindstand. Dat kijkt meteen een stuk rustiger.
  • Als je nauwelijks iets kan zien in het donker kan een nachtbril je zicht in het donker verbeteren. Deze bril maakt het contrast groter en verzacht fel licht
Startproblemen auto

Wij helpen je graag!

Niet op alle factoren van buitenaf heb je invloed. Met jouw autoverzekering van Promovendum ben je gelukkig goed verzekerd. En bij schade kun je op ons rekenen. Neem altijd direct contact met ons op via 078 648 13 18. Je kunt ook online je schade melden.

 

Meld je schade online

Contact

Chat Bel Mail