slecht zicht autoruit door regen

Zie jij ’t nog? Zo ga je veilig de weg op!

Gepubliceerd op 09-11-2023

Nu de dagen weer korter worden, is het ’s ochtends later licht en ’s avonds eerder donker. Extra belangrijk dus om er voor te zorgen dat jij alles goed kan zien in het verkeer. Met deze autotips kun jij veilig op pad.

laagstaande zon tijdens autorijden

Autorijden bij laagstaande zon

Wanneer de herfst begint en de winter eindigt, staat de zon laag. Dat ziet er prachtig uit, maar de laagstaande zon kan lastig zijn in het verkeer. Om toch goed te kunnen zien, kun je heel simpel een zonnebril opzetten. Een zonnebril met oranjebruine glazen zorgt voor meer contrast, waardoor je minder last hebt van de reflectie van het wegdek. Voor de hand liggend, maar wel heel effectief. Draag je een bril op sterkte? Laat er dan een speciale clip-on- of overzetzonnebril op zetten. Zo blijf je scherp zien.

 

Je autoverlichting aanzetten helpt ook. Met je dimlicht vergroot je niet per se je eigen zicht, maar maak je jezelf wél goed zichtbaar voor de tegenliggers die tegen de zon inkijken. Zo word je goed gezien. 

 

vuile autoruit

Rijden met schone autoruiten

Door een schone autoruit kun je meer zien. Je weet vaak alleen niet dat je autoruit toch niet meer zo schoon is, tot die laagstaande zon erop schijnt, of wanneer het donker is. Een schone autoruit zorgt ook voor minder condens, waardoor deze minder snel beslaat. Maak dus regelmatig je autoruiten schoon, zowel aan de binnen- als de buitenkant.

 

Check dan ook je ruitenwissers en haal een doekje over de ruitwisserbladen. Als er harde vuilresten in zitten, kunnen deze zorgen voor ruitschade. Geven ze strepen, piepen ze of wissen ze niet meer goed? Dan is het tijd om ze te vervangen. En vergeet niet de ruitenwisservloeistof bij te vullen! Zo hou jij een frisse blik op de weg 😉.

 

autorijden in het donker

Ontspannen rijden in het donker

Moet je weer wennen aan het rijden in het donker? Dat is niet zo gek. In het donker rijden kost namelijk meer concentratie. Je kunt het jezelf wel wat makkelijker maken. Stap je vanuit een lichte omgeving het donker in, laat dan je ogen even wennen aan het donker. En natuurlijk helpt het als je niet te moe de weg op gaat. Is er weinig wegverlichting? Neem dan even wat gas terug op de afrit of in de bocht.

 

Extra tips bij fel licht: 

  • Heb je last van felle lampen van de auto's achter je? Zet dan de binnenspiegel op de anti-verblindstand. Dat is een stuk prettiger voor je ogen.
  • Als je minder goed ziet in het donker, kan een nachtbril je helpen. De gele glazen zorgen ervoor dat het licht van een tegenligger minder fel oogt.
Startproblemen auto

Wij helpen je graag!

Niet op alle factoren van buitenaf heb je invloed. Met jouw autoverzekering van Promovendum ben je gelukkig goed verzekerd. En bij schade kun je op ons rekenen. Meld je schade online of neem contact met ons op via 078 648 13 18.

 

Meld je schade online

Contact

Chat Bel Mail