tuinfeest

Laagstaande zon in de auto: 5 tips om veilig te rijden!

Gepubliceerd op 25-10-2022
2991 keer gelezen

Het is weer de tijd van het jaar: je stapt de auto in, knijpt je ogen samen en alsnog zie je zo goed als niks. Wat staat die zon weer laag! Een laagstaande zon kan erg mooi, maar ook erg vervelend zijn in het verkeer. Hoe zorg je ervoor dat je niet verblind raakt? Wij geven je 5 tips!

1. Boenen maar die autoruiten!

Vaak heb je niet door dat je autoruiten vies zijn. Maar zet de laagstaande zon erop en je merkt al snel dat je nauwelijks meer iets ziet. Zorg er daarom voor dat je autoruiten schoon zijn aan zowel de binnen- als buitenkant. Kom je er tijdens het rijden pas achter dat je ramen zo vies zijn? Stop dan even bij een tankstation en was hier je ramen. Zorg er ook voor dat er voldoende ruitenwisservloeistof in je auto zit en dat je ruitenwissers geen strepen achterlaten.

 

2. Zet juist met laagstaande zon je lichten aan

Je lichten aanzetten bij laagstaande zon? Dat klinkt gek. Toch is het heel erg belangrijk om je dimlicht aan te zetten bij een laagstaande zon. Het helpt niet zozeer voor je eigen zicht, maar wel voor tegenliggers die tegen de zon inkijken. Zij zullen jou eerder spotten dan wanneer je je licht uit hebt staan.

 

Auto icoon

Onze autopremie 20% voordeliger?

3. Een wereld van verschil met… een zonnebril!

Heb je last van de laagstaande zon in de auto? Zet dan een zonnebril op. Er slingert er vast wel eentje in je auto en leg er anders standaard eentje in je dashboard. Zet er bij voorkeur één met polariserende glazen op. Deze glazen beschermen je beter tegen felle schitteringen. Nog beter: een zonnebril met oranjebruine glazen. Deze zorgen ervoor dat je meer contrast ziet, waardoor de reflectie van het wegdek minder wordt. Je zult zien dat je hierdoor veel meer kan zien.

 

4. Trap iets minder hard op het gaspedaal

Door de laagstaande zon zie je minder goed en kun je dus sneller voor onverwachte situaties komen te staan. Rijd daarom iets langzamer als de zon laag staat. Mocht er dan een auto onverwachts remmen of een fietser plotseling oversteken, dan heb je meer tijd om te reageren.

 

Laagstaande zon

 

5. Verleng je zonnekleppen

De meeste standaard zonnekleppen zijn net niet lang genoeg om een laagstaande zon tegen te kunnen houden. Je kunt daarom een verlengde zonneklep aanschaffen. Let er wel op dat je nog voldoende vooruit kan kijken. Dan zie je die file of andere onverwachte situaties nog op tijd aankomen.

 

Auto rijden met laagstaande zon: extra tip!

Ga je de weg op? Rijd met een lagere autopremie! Als je naar ons overstapt, verlagen we jouw huidige autopremie met 20% (zie voorwaarden). Benieuwd? Bereken je premie in 1 minuut. Wij regelen je overstap!

 

Onze autopremie 20% lager? 

Nooit meer iets missen?

Ontvang per e-mail het laatste nieuws, handige tips, voordelen, acties en meer!
 

Contact

Chat Bel Mail