mensen in keuken

Zorgverzekering

Was je in 2021 bij Promovendum verzekerd? Dan vind je op deze pagina alle informatie over jouw zorgverzekering. Nota's van 2021 kun je nog bij ons indienen. Heb jij voor 2022 een zorgverzekering met het Promovendum collectief? Dan regel je alles direct op de VGZ website.

Zocht je Studentenzorg?

Gratis tandongevallen­verzekering

Heb je een ongeluk gehad en hierdoor schade aan je tanden? Met onze gratis tandongevallen­verzekering krijg je deze kosten vergoed, tot maar liefst 10.000 euro! Dit is een andere verzekering dan een aanvullende tandarts­verzekering. De tandongevallen­verzekering kreeg je in 2021 cadeau bij jouw zorgverzekering, maar blijft ook voor 2022 doorlopen. En blijft gratis! Hier hoef jij niets voor te doen: de nieuwe polis heb je per e-mail ontvangen.

Meestgestelde vragen

Er is een bedrag van mijn rekening afgeschreven door Caresco. Wie is Caresco?
Caresco is het bedrijf dat voor ons alle zorgdeclaraties van 2021 en eerder behandelt. Het kan dus kloppen als je bij jouw bij- of afschrijvingen Caresco ziet staan. Er zijn dan zorgkosten door ons uitgekeerd of bij jou afgeschreven. Bijvoorbeeld omdat het onder jouw eigen risico valt.  Je krijgt van ons altijd een overzicht per e-mail. Ook vind je de uitgekeerde zorgkosten en het verbruikte eigen risico terug als je inlogt op Mijn Promovendum.
Geldt het eigen risico voor een behandeling bij de kaakchirurg?
Ja. Een behandeling bij de kaakchirurg krijg je vanuit de basisverzekering vergoed. Dit wordt als ziekenhuisdeclaratie ingediend. Daarom betaal je hierover eigen risico. 'Eenvoudige' extracties uitgevoerd door een kaakchirurg worden niet vergoed vanuit de basisverzekering, maar vanuit de tandartsverzekering. Het gaat dan om het 'simpel' trekken van kiezen of tanden. Tandartsen kunnen dit zelf doen, maar geven in veel gevallen toch een doorverwijzing naar de kaakchirurg. Kosten die vergoed worden vanuit de tandartsverzekering worden niet verrekend met het eigen risico.
In 2022 heb ik vanuit Promovendum een gratis tandongevallenverzekering. Hoe zit dit precies?
Had je in 2021 een zorgverzekering bij ons? Dan kreeg je in 2021 de tandongevallenverzekering al cadeau. Dat blijft ook zo voor 2022. Het maakt niet uit waar je een zorgverzekering hebt. Met deze dekking ben je verzekerd voor tandartskosten na een ongeval.
Is de tandartsverzekering en de tandongevallenverzekering hetzelfde?
Nee. Hoewel beide verzekeringen een vergoeding kunnen uitkeren na een ongeval, is de aanvullende tandartsverzekering vaak niet genoeg. Met alleen de aanvullende tandartsverzekering is de kans is groot dat je na een ongeval de maximale vergoeding overschrijdt. Hierdoor moet je alsnog een groot deel van de kosten zelf betalen. Maar met alleen een tandongevallenverzekering ben je er ook niet. Deze vergoed dan weer geen reguliere tandartskosten.
Kan ik nog declaraties van voorgaande jaren indienen?
Heb je een declaratie van 2021 of eerder? Dan kan je deze gewoon bij ons indienen zoals je gewend bent. Dat kan nog tot 3 jaar na behandeldatum. Een declaratie over zorg in 2022 dien je in via de VGZ Zorg app of via Mijn VGZ op de VGZ website.

Niet gevonden wat je zocht?

Of bel: 078 648 13 33

Op deze pagina leggen we je zo duidelijk mogelijk uit hoe het zit. Samengevat en helder, zonder te veel poespas. Meer weten? Bekijk de voorwaarden. Alle gecontracteerde zorgverleners vind je in onze Zorgzoeker.

Contact

Chat Bel Mail