Slimme camera beveiliging

Smart home beveiliging: hoe pak je dat slim aan?

Gepubliceerd op 29-01-2024
3650 keer gelezen

Of je nu eigenaar bent van een huis, of in een huurhuis woont: je wil vast weten hoe je jouw spullen kunt beschermen tegen inbrekers. Nieuwe, slimme technologieën voor beveiliging maken ons leven niet alleen makkelijker, maar ook onze huizen veiliger. In deze blog delen we tips om je huis ‘slim’ te beveiligen. 

Wat is slimme beveiliging? 

Alle slimme apparaten die samen jouw huis beschermen, noemen we smart home beveiliging. Met smart home beveiliging kun je denken aan camera’s met gezichtsherkenning, deursloten zonder sleutels en bewegingssensoren. Maar ook slimme deurbellen met camera, die een melding sturen naar je telefoon als iemand aanbelt. Of slimme verlichting. Deze vorm van beveiliging is niet alleen effectief, maar geeft je ook rust. Je weet dat jouw huis goed wordt bewaakt en als er tóch een inbreker in de buurt is, stelt je smartphone je daar meteen van op de hoogte.

 

Slimme deurbel met camera 

De meeste slimme deurbellen hebben een camera, hiermee zie je altijd wie er voor de deur staat. Dit geeft je niet alleen een veiliger gevoel, maar is ook erg makkelijk in gebruik. Vaak kun je namelijk ook praten via de app die je kunt installeren en met de deurbel kunt koppelen. Lukt het even niet om de deur open te doen? Vraag dan met behulp van de app of de bezorger het pakketje voor de deur wil achterlaten. Je kunt ook aangeven dat de camera opneemt als er beweging wordt gedetecteerd. Zo ben je altijd op de hoogte als er iets voor jouw deur gebeurt, ook als je niet thuis bent.

 

slim deurslot

 

Slim deurslot: veilig zonder sleutels 

Voor veel mensen is het kwijtraken van de huissleutel een reden om de sloten te vervangen. Begrijpelijk: je wilt natuurlijk niet dat een inbreker deze op straat vindt. Met een slim slot zeg je gedag tegen de traditionele sleutel. Met een slim slot kun je jouw deur gemakkelijk openen zonder sleutel. Dit kan met een toegangscode of met de app op je smartphone. Je kunt zelf verschillende codes instellen, zodat niet iedereen in jouw huishouden met dezelfde code rondloopt. Ook is het vaak mogelijk om tijdelijke codes in te stellen. Handig als er bijvoorbeeld een klusbedrijf in jouw huis bezig is. Bij elke ontgrendeling krijg je een melding van de app en zie je precies wie er naar binnen wandelt.
 

Net als bij auto’s met ‘keyless entry’, kleven ook aan slimme deursloten wat risico’s. Tip: check van tevoren of het apparaat regelmatig beveiligingsupdates krijgt. Hierdoor kan het slot minder makkelijk gehackt worden. Ga ook na of het slimme slot op batterijen werkt. In dat geval is het slim om deze op tijd te vervangen. Als de batterijen leeg zijn, kun je misschien niet meer naar binnen.
 

Beveiligingscamera’s… met gezichtsherkenning

Houd je huis in de gaten met slimme camera's. Naast beweging detecteren, kunnen smart camera’s tegenwoordig ook gezichten herkennen. Zo krijg je meteen een melding als er onbekende personen rondom je huis zijn. Of je nu op reis bent of even boodschappen doet: met dit soort camera's ben je altijd op de hoogte. Daarnaast schrikt een camera inbrekers sneller af. Nog niet overtuigd? Koppel de camera dan aan slimme tuinverlichting. Je kunt dan instellen dat de lampen aan gaan als er iemand je tuin inloopt. Zo is een ongewenste gast meteen beter in beeld. 

 

smart home setup

 

Slim alarmsysteem 

Gezichtsherkenning, sensoren, toegangscodes en altijd direct een melding op je telefoon. Beter wordt het bijna niet. Maar wat als je een vaste slaper bent? En wat als je telefoon leeg is of als je die thuis bent vergeten. Dan kan het een goed idee zijn om een sirene aan je slimme beveiligingssysteem toe te voegen. De sirene maakt een luid geluid waardoor inbrekers worden afgeschrikt en ook je buren gealarmeerd worden. Zo kunnen zij de hulpdiensten inschakelen als jij niet thuis bent. Ook je slimme rook- en koolmonoxide melders kun je aan de sirene én je telefoon koppelen. Zo slaat je slimme beveiligingssysteem niet alleen alarm bij inbrekers, maar ook als er brand is bijvoorbeeld. 
 

Als verzekerde van Promovendum koop je een Echtveilig alarmsysteem met korting. Hiermee laat je jouw huis goed beveiligd achter. Bekijk hier de kortingsregeling.  

 

Bonustips om jouw huis te beveiligen

  • Heb je al slimme verlichting? Stel dan timers in die ervoor zorgen dat de lampen automatisch aan en uit gaan op de door jou ingestelde tijd. Zo schrik je inbrekers af, omdat het lijkt alsof je al thuis bent én je komt nooit in het donker thuis. 
  • Gebruik geofencing om je beveiliging automatisch in te schakelen op het moment dat je het huis verlaat. Een geofence is een virtueel hek dat je kunt instellen met behulp van coördinaten en GPS. Stel dat een inbreker met een smartphone jouw erf oploopt, dan kun je hiervan een melding krijgen.
  • Neem het zekere voor het onzekere en sluit een inboedelverzekering af. Hiermee is schade aan je spullen door inbraak of schade door een poging tot inbraak meestal gedekt. 
     

Met deze slimme beveiligingstechnieken neem je controle over de veiligheid van je huis. Voor alle slimme apparaten geldt: zorg dat je regelmatig beveiligingsupdates uitvoert. Kies voor comfort, gemoedsrust en bovenal, bescherming. Meer weten? Lees dan onze tips om inbraak tijdens je vakantie te voorkomen of ontdek hoe een inbreker denkt. En als je meer wilt weten over de dekking van je inboedelverzekering bij inbraak, neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag.  

Meer lezen? Schrijf je in!

Ontvang per e-mail het laatste nieuws, handige tips, voordelen, acties en meer!
 

Contact

Chat Bel Mail