jongeren op bed

Studenten­zorgverzekering

Op deze pagina vind je alle informatie over de Promovendum studenten­zorgverzekering in 2021. Heb je voor 2022 een Promovenum Studenten collectief? Dan regel je al jouw zaken direct bij VGZ. Naar VGZ website.

Gratis tandongevallen­verzekering

Had je in 2021 een studenten­zorgverzekering? Dan kreeg je destijds ook de tandongevallen­verzekering cadeau. Dit is een andere verzekering dan een aanvullende tandarts­verzekering. Met onze tandongevallen­verzekering ben je ook in 2022 tot 10.000 euro verzekerd voor tandartskosten na een ongeval. Deze gratis verzekering blijft namelijk ook in 2022 doorlopen. Hoef jij niets voor te doen: de nieuwe polis heb je per e-mail ontvangen.

Meestgestelde vragen

Er is een bedrag van mijn rekening afgeschreven door Caresco. Wie is Caresco?
Caresco is het bedrijf dat voor ons alle zorgdeclaraties van 2021 en eerder behandelt. Het kan dus kloppen als je bij jouw bij- of afschrijvingen Caresco ziet staan. Er zijn dan zorgkosten door ons uitgekeerd of bij jou afgeschreven. Bijvoorbeeld omdat het onder jouw eigen risico valt.  Je krijgt van ons altijd een overzicht per e-mail. Ook vind je de uitgekeerde zorgkosten en het verbruikte eigen risico terug als je inlogt op Mijn Promovendum.
Geldt het eigen risico voor een behandeling bij de kaakchirurg?
Ja. Een behandeling bij de kaakchirurg krijg je vanuit de basisverzekering vergoed. Dit wordt als ziekenhuisdeclaratie ingediend. Daarom betaal je hierover eigen risico. 'Eenvoudige' extracties uitgevoerd door een kaakchirurg worden niet vergoed vanuit de basisverzekering, maar vanuit de tandartsverzekering. Het gaat dan om het 'simpel' trekken van kiezen of tanden. Tandartsen kunnen dit zelf doen, maar geven in veel gevallen toch een doorverwijzing naar de kaakchirurg. Kosten die vergoed worden vanuit de tandartsverzekering worden niet verrekend met het eigen risico.
In 2022 heb ik vanuit Promovendum een gratis tandongevallenverzekering. Hoe zit dit precies?
Had je in 2021 een zorgverzekering bij ons? Dan kreeg je in 2021 de tandongevallenverzekering al cadeau. Dat blijft ook zo voor 2022. Het maakt niet uit waar je een zorgverzekering hebt. Met deze dekking ben je verzekerd voor tandartskosten na een ongeval.
Is de tandartsverzekering en de tandongevallenverzekering hetzelfde?
Nee. Hoewel beide verzekeringen een vergoeding kunnen uitkeren na een ongeval, is de aanvullende tandartsverzekering vaak niet genoeg. Met alleen de aanvullende tandartsverzekering is de kans is groot dat je na een ongeval de maximale vergoeding overschrijdt. Hierdoor moet je alsnog een groot deel van de kosten zelf betalen. Maar met alleen een tandongevallenverzekering ben je er ook niet. Deze vergoed dan weer geen reguliere tandartskosten.
Kan ik nog declaraties van voorgaande jaren indienen?
Heb je een declaratie van 2021 of eerder? Dan kan je deze gewoon bij ons indienen zoals je gewend bent. Dat kan nog tot 3 jaar na behandeldatum. Een declaratie over zorg in 2022 dien je in via de VGZ Zorg app of via Mijn VGZ op de VGZ website.

Niet gevonden wat je zocht?

Of bel: 078 648 13 33

Op deze pagina leggen we je zo duidelijk mogelijk uit hoe het zit. Samengevat en helder, zonder te veel poespas. Meer weten? Bekijk de voorwaarden.

Contact

Chat Bel Mail