Mensen rennen naar auto

WA, Beperkt Casco of Allrisk autoverzekering?

Sta je op het punt een autoverzekering af te sluiten? Dan heb je keuze uit 3 soorten autoverzekeringen: WA, Beperkt Casco of Allrisk. Welke heb jij nodig? Lees het of bereken direct jouw autopremie bij Promovendum. Die is supervoordelig!

gele auto

WA autoverzekering verplicht

Heb je een eigen auto? Dan is een WA autoverzekering verplicht. Met deze autoverzekering ben je verzekerd voor schade aan andere auto’s of personen bij een aanrijding. Dit betekent dat schade aan jouw eigen auto niet onder de WA autoverzekering valt.

autosleutel in hand

Met WA Beperkt Casco meer gedekt

Je auto uitgebreider verzekeren? Kies dan voor een WA Beperkt Casco autoverzekering (WA plus). Hiermee ben je verzekerd voor schade aan derden én voor onvoorziene schade aan jouw eigen auto zoals ruitschade, hagelschade, stormschade of diefstal. Goed om te weten: bij WA Beperkt Casco kun je bij autoschade tijdens de reparatieperiode en bij diefstal een gratis leenauto krijgen.

Auto wassen

Allrisk autoverzekering, uitgebreider kan niet!

Als je jouw auto optimaal wilt verzekeren, kies dan voor een Allrisk autoverzekering. Dit wordt aanbevolen voor nieuwe auto's en auto's die een paar jaar oud zijn. Allrisk wordt ook wel WA Casco of Volledig Casco genoemd. Dit is WA Beperkt Casco met ruimere dekkingen, bijvoorbeeld autoschade door eigen schuld (paaltje geraakt!) en vandalisme.

lege snelweg

Welke autoverzekering kiezen? Tips!

  • WA Beperkt Casco is voor auto's van 5 tot 10 jaar vaak voldoende. Auto ouder dan 10 jaar? WA autoverzekering!
  • Wil je goed verzekerd zijn voor ruitschade, inbraak en diefstal? Dan is WA Beperkt Casco een aanrader.
  • Duurdere auto's die lang hun waarde behouden kunnen beter uitgebreid verzekerd worden, ongeacht leeftijd.

Promovendum autoverzekeringen

WA
Beperkt Casco
Allrisk
Letsel aan andere personen
Letselschade verhaalservice

Aangereden en is iemand anders schuldig? En heb je hierdoor letselschade opgelopen? Schakel onze Letselschadehulp in en wij verhalen de schade kosteloos voor je. Zo kan jij je focussen op je herstel.

Ongevallen­verzekering inzittenden

Het maakt niet uit wie er schuld heeft aan het ongeval. Wanneer jij of een andere inzittende overlijdt, keren we tot een bedrag van 7.500 euro uit aan de nabestaanden. Aan een inzittende die blijvend invalide wordt, keren we tot 25.000 euro uit. 

Schade aan objecten en andere auto’s
Verzekerd in alle EU landen

Geldig binnen de Europese Unie, het Verenigd Koninkrijk, Noorwegen, Zwitserland en Turkije. Bekijk de groene kaart voor de volledige lijst.

Botsing met loslopende dieren
Brand-, storm- en hagelschade
Diefstal en inbraak
Gratis leenauto

Bij autoschade kun je tijdens de reparatieperiode gebruikmaken van een gratis leenauto, als je kiest voor een aangesloten schadehersteller. Dit geldt ook als je auto gestolen is.

Reparatie met originele onderdelen
Ruime nieuwwaarde­regeling

Ben je de eerste eigenaar van de auto en is je auto nog geen 3 jaar oud? Dan vergoeden wij bij diefstal en total loss de huidige aanschafwaarde van eenzelfde auto, tot 100% van de verzekerde nieuwwaarde. 

Ruime occasion­regeling

Heb je een occasion (tweedehands auto)? Bij diefstal of total loss binnen een jaar na aanschaf krijg je het volledige aankoopbedrag terug. Je moet wel beschikken over de originele aankoopnota en de auto mag niet ouder zijn dan 7 jaar. Daarnaast moet de auto aangekocht zijn bij een autobedrijf dat is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en lid is van de BOVAG.

Sterretje in je ruit

Als je naar een aangesloten schadeherstelbedrijf gaat, heb je geen eigen risico (in plaats van 250 euro bij een niet aangesloten herstelbedrijf). Als je een ander eigen risico met ons bent overeengekomen, vind je dit terug op jouw polis.

Aanrijding door eigen schuld
Slippen, omslaan en te water raken
Vandalisme aan auto
Schadeverzekering inzittenden

Met een schadeverzekering inzittenden zijn jij en jouw medepassagiers (inzittenden) uitgebreid verzekerd voor grote ongevallen en kleinere schades. Schade aan de inzittenden als gevolg van letsel is na een auto-ongeval verzekerd tot 1 miljoen euro. Bijvoorbeeld schade door misgelopen inkomsten, medische kosten of smartengeld. Schade aan spullen in je auto is na een verkeersongeval verzekerd tot 2.500 euro.

Verkeersrechts­bijstand

Wij zorgen ervoor dat je professionele, juridische hulp krijgt wanneer er schade is toegebracht aan jou of je auto. Bijvoorbeeld als het onduidelijk is wie er schuldig is aan de schade.

Eigen risico ruitvervanging eigen auto

Als je naar een aangesloten schadeherstelbedrijf gaat, heb je bij ruitvervanging 75 euro eigen risico (in plaats van 500 euro bij een niet aangesloten schadeherstelbedrijf). Voor sommige situaties zijn er uitzonderingen. Als je een ander eigen risico met ons bent overeengekomen, vind je dit terug op jouw polis.

n.v.t. € 75 € 75
Eigen risico schade aan eigen auto

Als je met je auto naar een aangesloten schadeherstelbedrijf gaat, heb je geen eigen risico (in plaats van 500 euro bij een niet aangesloten schadeherstelbedrijf). Voor sommige situaties zijn er uitzonderingen. Als je een ander eigen risico met ons bent overeengekomen, vind je dit terug op jouw polis.

n.v.t. geen geen
Kies je dekking WA Beperkt Casco Allrisk

Op deze pagina leggen we je zo duidelijk mogelijk uit hoe het zit. Samengevat en helder, zonder te veel poespas. Meer weten? Bekijk de voorwaarden.

Contact

Chat Bel Mail