autoverzekering

WA, beperkt casco of allrisk autoverzekering?

Sta je op het punt een autoverzekering af te sluiten? Dan heb je keuze uit 3 soorten autoverzekeringen: WA, beperkt casco of allrisk. Welke heb jij nodig?

gele auto

WA autoverzekering verplicht

Heb je een eigen auto? Dan is een WA autoverzekering verplicht. Met deze autoverzekering ben je verzekerd voor schade aan andere auto’s of personen bij een aanrijding. Dit betekent dat schade aan jouw eigen auto niet onder de WA autoverzekering valt.

autosleutel in hand

Met WA beperkt casco meer gedekt

Je auto uitgebreider verzekeren? Kies dan voor een WA beperkt casco autoverzekering (WA plus). Hiermee ben je verzekerd voor schade aan derden én voor onvoorziene schade aan jouw eigen auto zoals ruitschade, hagelschade, stormschade of diefstal. Goed om te weten: bij WA beperkt casco krijg je een gratis leenauto wanneer je autoschade hebt.

kinderen wassen auto

Allrisk autoverzekering, uitgebreider kan niet!

Als je jouw auto optimaal wilt verzekeren, kies dan voor een allrisk autoverzekering. Dit wordt aanbevolen voor nieuwe auto's en auto's die een paar jaar oud zijn. Allrisk wordt ook wel WA casco of volledig casco genoemd. Dit is WA beperkt casco met ruimere dekkingen, bijvoorbeeld autoschade door eigen schuld (paaltje geraakt!) en vandalisme.

lege snelweg

Welke autoverzekering kiezen? Tips!

  • WA beperkt casco is voor auto's van 5 tot 10 jaar vaak voldoende. Auto ouder dan 10 jaar? WA autoverzekering!
  • Wil je goed verzekerd zijn voor ruitschade, inbraak en diefstal? Dan is WA beperkt casco een aanrader.
  • Duurdere auto's die lang hun waarde behouden kunnen beter uitgebreid verzekerd worden, ongeacht leeftijd.

Promovendum autoverzekeringen

WA
WA+
Allrisk
Letsel aan andere personen
Ongevallenverzekering inzittenden

Het maakt niet uit wie er schuld heeft aan het ongeval. Wanneer jij of een andere inzittende overlijdt, keren we een bedrag van 7.500 euro uit aan de nabestaanden. Aan een inzittende die blijvend invalide wordt keren we tot 25.000 euro uit.

Schade aan objecten en andere auto’s
Verzekerd in alle EU landen
Botsing met loslopende dieren
Brand-, storm- en hagelschade
Diefstal en inbraak
Leenauto met haal- en brengservice

Bij reparatie en diefstal krijg je een leenauto tot je beschikking. Jouw auto wordt door onze schadehersteller opgehaald voor reparatie en de schadehersteller levert deze ook weer netjes bij je af (thuis of op jouw werk).

Reparatie met uitsluitend originele onderdelen
Ruime nieuwwaarderegeling

Ben je de eerste eigenaar van de auto en is je auto nog geen 3 jaar oud? Dan krijg je bij diefstal of total loss de huidige nieuwprijs tot 100% van de verzekerde nieuwwaarde terug. 

Ruime occasionregeling

Heb je een occasion (tweedehands auto)? Bij diefstal of total loss binnen een jaar na aanschaf krijg je het volledige aankoopbedrag terug. Je moet wel beschikken over de originele aankoopnota en de auto mag niet ouder zijn dan 7 jaar. Daarnaast moet de auto aangekocht zijn bij een autobedrijf dat is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en lid is van de BOVAG.

Sterretje en ruitvervanging

Als je naar een aangesloten schadeherstelbedrijf gaat, heb je bij ruitvervanging 75 euro eigen risico in plaats van 150 euro. Als je een ander eigen risico met ons bent overeengekomen, vind je dit terug op je polis.

Aanrijding door eigen schuld
Slippen, omslaan en te water raken
Vandalisme aan auto
Schadeverzekering inzittenden

Verzeker jezelf en inzittenden voor letselschade en schade aan bagage en kleding als gevolg van een verkeersongeval.

Verkeersrechtsbijstand

Wij zorgen ervoor dat je professionele, juridische hulp krijgt wanneer er schade is toegebracht aan jou of je auto. Bijvoorbeeld als het onduidelijk is wie er schuldig is aan de schade.

Eigen risico ruitvervanging eigen auto

Als je naar een aangesloten schadeherstelbedrijf gaat, heb je bij ruitvervanging 75 euro eigen risico in plaats van 150 euro. Als je een ander eigen risico met ons bent overeengekomen, vind je dit terug op je polis.

Geen € 75 € 75
Eigen risico schade aan eigen auto

Als je met je auto naar een aangesloten schadeherstelbedrijf gaat, heb je geen eigen risico. Als je een ander eigen risico met ons bent overeengekomen, vind je dit terug op je polis.

Geen Geen Geen
Kies je dekking Bereken WA Bereken WA+ Bereken allrisk

Deze informatie is zorgvuldig samengesteld. Er kunnen echter geen rechten aan worden ontleend. Meer weten? Bekijk de uitgebreide voorwaarden.

Contact

Chat Bel Mail