Mensen rennen naar auto

Ik heb ruitschade. Ben ik hiervoor verzekerd?

Als je een autoverzekering met Beperkt Casco of Allrisk dekking hebt, ben je uitstekend verzekerd tegen ruitschade.

 

Wil je een sterretje laten repareren of jouw ruit laten vervangen? Promovendum werkt samen met uitstekende ruitschadeherstellers. Je kunt terecht bij ruim 100 filialen in heel Nederland. Bel met onze Autoruitschadeservice voor het inplannen van een afspraak bij jou in de buurt: 078 648 13 19

 

Goed om te weten: het herstel van jouw autoruit via onze Autoruitschadeservice, heeft geen gevolgen voor je bonus-malustrede of de premie. Een sterretje laten repareren kost jou zelfs niets, ook geen eigen risico. Daarnaast betaal je maar 75 euro eigen risico als de hele autoruit moet worden vervangen.

 

Ga je naar een niet-aangesloten reparateur voor het herstellen van een sterretje, betaal je € 250 eigen risico en bij het vervangen van een autoruit, betaal je € 500 eigen risico. 

 

Met de term ‘eigen risico’ wordt onze standaardregeling voor het eigen risico bedoeld. In bijzondere gevallen kan het zijn dat je een ander eigen risico met ons bent overeengekomen. Je vindt dit terug op jouw polis. Deze download je makkelijk via Mijn Promovendum.

 

Is de schade aan het dakraam van mijn auto gedekt?

Ruitschade is schade die is ontstaan op de voor-, zij- en achterruiten en dus niet aan het dakraam. Met een Allriskverzekering (WA Volledig Casco) dekking krijg je schade aan je dakraam vergoed, maar je valt bij een schadeclaim wel terug op de bonus-malustrede en in schadevrije jaren. Het kan dus gevolgen hebben voor jouw premie. 

Autoverzekering icoon Promovendum

Autopremie met 20% verlagen?

Kies voor onze voordelige autoverzekering voor hoger opgeleiden. Als je overstapt, verlagen wij je huidige premie met 20% (zie voorwaarden).

Bereken jouw premie
Info icoon rond

Meer informatie?

Bekijk voor meer details de uitgebreide voorwaarden van onze autoverzekering of het verkorte dekkingsoverzicht.

Bekijk dekkingen

Contact

Chat Bel Mail