Mensen rennen naar auto

Ik heb ruitschade. Ben ik hiervoor verzekerd?

Als je een autoverzekering met Beperkt Casco of Allrisk dekking hebt, ben je uitstekend verzekerd tegen ruitschade.

 

Wil je een sterretje laten repareren of jouw ruit laten vervangen? Promovendum werkt samen met uitstekende ruitschadeherstellers. Je kunt terecht bij ruim 100 filialen in heel Nederland. Meld jouw ruitschade online via Mijn Promovendum. Je weet direct of je verzekerd bent en wordt doorverwezen naar onze Autoruitschadeservice om een afspraak in te plannen bij jou in de buurt.

 

Kies je voor een bij ons aangesloten ruitschadehersteller, dan kost het repareren van een sterretje helemaal niets: ook geen eigen risico. Daarnaast betaal je maar 75 euro eigen risico als de hele autoruit moet worden vervangen. Ga je naar een niet-aangesloten reparateur voor het herstellen van een sterretje, dan betaal je 250 euro eigen risico. Bij het vervangen van een autoruit betaal je 500 euro eigen risico als je de schade herstelt bij een niet-aangesloten reparateur.

 

Goed om te weten: meestal ontstaat ruitschade door steenslag of hagel. In deze gevallen is schade aan je autoruit met een Beperkt Casco of Allrisk verzekering gedekt. Ook heeft de ruitschade geen gevolgen voor jouw opgebouwde schadevrije jaren en premie. Is de ruitschade ontstaan in combinatie met andere schade, bijvoorbeeld door een aanrijding of vandalisme? Dan is ruitschade gedekt als de auto Allrisk verzekerd is. Schade claimen heeft dan wel gevolgen voor jouw schadevrije jaren en premie.

 

Met de term ‘eigen risico’ wordt onze standaardregeling voor het eigen risico bedoeld. In bijzondere gevallen kan het zijn dat je een ander eigen risico met ons bent overeengekomen. Je vindt dit terug op jouw polis. Deze download je makkelijk via Mijn Promovendum.

 

Is de schade aan het dakraam van mijn auto gedekt?

 

Ruitschade is schade die is ontstaan op de voor-, zij- en achterruiten en dus niet aan het dakraam. Met een Allriskverzekering (WA Volledig Casco) dekking krijg je schade aan je dakraam vergoed, maar je valt bij een schadeclaim wel terug op de bonus-malustrede en in schadevrije jaren. Het kan dus gevolgen hebben voor jouw premie. 

Autoverzekering icoon Promovendum

Autopremie met 20% verlagen?

Kies voor onze voordelige autoverzekering voor hoger opgeleiden. Als je overstapt, verlagen wij je huidige premie met 20% (zie voorwaarden).

Bereken jouw premie
Info icoon rond

Meer informatie?

Bekijk voor meer details de uitgebreide voorwaarden van onze autoverzekering of het verkorte dekkingsoverzicht.

Bekijk dekkingen

Contact

Chat Bel Mail