Mensen rennen naar auto

Ik heb ruitschade. Ben ik hiervoor verzekerd?

Als je een autoverzekering met Beperkt Casco of Allrisk dekking hebt, ben je uitstekend verzekerd tegen ruitschade.

 

Wil je een sterretje laten repareren of jouw ruit laten vervangen? Promovendum werkt samen met uitstekende ruitschadeherstellers. Je kunt terecht bij ruim 100 filialen in heel Nederland. Bel met onze Autoruitschadeservice voor het inplannen van een afspraak bij jou in de buurt: 078 648 13 19. In veel gevallen kan jouw ruitschade zelfs bij jou thuis, op jouw werk of op een andere locatie naar keuze gerepareerd worden. Is er sprake van een grote reparatie? Bel onze Autoruitschadeservice en onze specialisten vertellen waar je terecht kunt.

 

Goed om te weten: het herstel van jouw autoruit via onze Autoruitschadeservice, heeft geen gevolgen voor je bonus-malustrede of de premie. Een sterretje laten repareren kost jou zelfs niets, ook geen eigen risico. Ook krijg je 7 jaar garantie op de gerepareerde ruiten. Daarnaast betaal je maar 75 euro eigen risico als de hele autoruit moet worden vervangen. Bij een niet-aangesloten reparateur betaal je een hoger eigen risico en blijf je het komende verzekeringsjaar op dezelfde trede staan van de bonus-malusladder.

 

Met de term ‘eigen risico’ wordt onze standaardregeling voor het eigen risico bedoeld. In bijzondere gevallen kan het zijn dat je een ander eigen risico met ons bent overeengekomen. Je vindt dit terug op jouw polis. Deze download je makkelijk via Mijn Promovendum.

 

Is de schade aan het dakraam van mijn auto gedekt?

Ruitschade is schade die is ontstaan op de voor-, zij- en achterruiten en dus niet aan het dakraam. Met een Allriskverzekering (WA Volledig Casco) dekking krijg je schade aan je dakraam vergoed, maar je valt bij een schadeclaim wel terug op de bonus-malustrede en in schadevrije jaren.

Autoverzekering icoon Promovendum

Autoverzekering afsluiten?

Kies voor onze voordelige autoverzekering voor hoger opgeleiden. Optioneel met inflatiebeschermer! Jouw overstap regelen wij. 

Bereken jouw premie
Info icoon rond

Meer informatie?

Bekijk de uitgebreide voorwaarden van onze autoverzekering of het verkorte dekkingsoverzicht.

Bekijk dekkingen

Contact

Chat Bel Mail