Mensen rennen naar auto

Als ik mijn auto uitleen aan iemand anders en er ontstaat schade, kan ik die schade dan verhalen?

Stel, je leent jouw auto een keer uit aan vrienden of familie. Dat mag, als jij hier toestemming voor geeft en de bestuurder natuurlijk bevoegd is om te rijden. Houd er wel rekening mee dat schade die een familielid of vriend met jouw auto veroorzaakt, niet verhaald kan worden op de persoon die jouw auto leent en bestuurt. jouw auto is tijdens het uitlenen wel verzekerd, maar jij bent verantwoordelijk voor de schade die tijdens het uitlenen van de auto ontstaat. De gevolgen voor jou: terugval op de bonus-malusladder, dus minder schadevrije jaren en minder korting op jouw autopremie.

 

Jouw auto regelmatig uitlenen

Rijdt er iemand anders structureel 2 keer per week of misschien wel vaker in jouw auto? Geef dan deze persoon door als medebestuurder. Dan is jouw auto ook verzekerd als deze medebestuurder erin rijdt. Een medebestuurder kan je eenvoudig online doorgeven. 

 

Jouw auto uitlenen via apps

Wil je jouw auto uitlenen via platforms als Mywheels, WeGo of Snappcar? Dan ben je niet verzekerd vanuit jouw Promovendum autoverzekering. Bij het aanvragen van je autoverzekering stellen we je deze vraag en ga je er ook mee akkoord dat je auto niet beschikbaar gesteld mag worden via apps als Mywheels, WeGo of Snappcar. 

Autoverzekering icoon Promovendum

Autopremie met 20% verlagen?

Kies voor onze voordelige autoverzekering voor hoger opgeleiden. Als je overstapt, verlagen wij je huidige premie met 20% (zie voorwaarden).

Bereken jouw premie
Info icoon rond

Meer informatie?

Bekijk voor meer details de uitgebreide voorwaarden van onze autoverzekering of het verkorte dekkingsoverzicht.

Bekijk dekkingen

Contact

Chat Bel Mail