Mensen rennen naar auto

Ik rij meer dan het aantal opgegeven kilometers per jaar. Wat nu?

Tijdens het afsluiten van jouw autoverzekering of tijdens een wijziging van de auto, heb je doorgegeven hoeveel kilometers jij verwacht per jaar te rijden. Hiermee kunnen we het risico op schade bepalen. Dit kan natuurlijk veranderen. Bijvoorbeeld door een verhuizing, ander werk of als je met de auto op vakantie gaat.

 

Via Mijn Promovendum vind je terug wat je hebt opgegeven: minder dan 12.000 km, 12.000 tot 20.000 km, 20.000 tot 30.000 km of meer dan 30.000 km. Heb je een tweedehands auto en de kilometerstand niet bijgehouden? Dan kun je uitrekenen hoeveel kilometers je wekelijks met de auto rijdt. Zo kun je het jaarverbruik opnieuw inschatten.

 

Als je meer rijdt dan het aantal kilometers per jaar dat je hebt opgegeven, moet je dit zo snel mogelijk aan ons doorgeven. Wij passen jouw autoverzekering dan aan. Als je schade krijgt en je hebt niet het juiste aantal kilometer doorgeven, kan dit namelijk gevolgen hebben voor de schade-uitkering.

 

Wil je een wijziging in het aantal kilometers doorgeven? Dat kan op ieder moment in het jaar en is niet gebonden aan bijvoorbeeld het kalenderjaar. Wijzigen? Bel 078 648 13 00 of stuur een mail. Wij passen het aan en bekijken of het invloed heeft op jouw premie.

 

 

Autoverzekering icoon Promovendum

Autopremie met 20% verlagen?

Kies voor onze voordelige autoverzekering voor hoger opgeleiden. Als je overstapt, verlagen wij je huidige premie met 20% (zie voorwaarden).

Bereken jouw premie
Info icoon rond

Meer informatie?

Bekijk voor meer details de uitgebreide voorwaarden van onze autoverzekering of het verkorte dekkingsoverzicht.

Bekijk dekkingen

Contact

Chat Bel Mail