tuinfeest

Gezonde snacks maken? 10 gezonde tussendoortjes!

Gepubliceerd op 30-12-2015
2309 keer gelezen

Het is nog geen etenstijd, maar je hebt nu al honger! Dus je grijpt naar.. één van onderstaande gezonde snacks en tussendoortjes. Zo gemaakt. Dat wordt genieten en energie krijgen voor 10!

 

1. Handje pistachenoten (ongezouten)

Je valt af als je regelmatig pistachenoten snackt! Dat blijkt uit onderzoek. Pistachenoten hebben een hoge voedingswaarde, bevatten veel gezonde vetten en maar weinig calorieën (in vergelijking met andere noten). Daarom zijn ze perfect als gezonde snack!

 

pistachenoten gezond tussendoortje

 

2. Een eitje..

..is niet alleen lekker bij je ontbijtje, maar is ook als gezond tussendoortje een aanrader! Eiwitten zorgen voor een verzadigd gevoel én het is goed voor je gewicht! Aantal calorieën per ei: slechts 75. Tip: kook tijdens het bereiden van het avondeten een paar eitjes. Dan kun je de hele week vooruit!

 

Eieren

 

 

3. Gezond pannenkoekje

Lekker op je werk smullen van een pannenkoek? Waarom niet! Kies de juiste ingrediënten en je hebt ‘in no time’ een gezonde snack gemaakt. Tip: maak voor morgen eens een havermoutpannenkoek of boekweitpannenkoek met spinazie. Bekijk deze gezonde pannenkoekrecepten ter inspiratie.

 

 

pannenkoeken gezond tussendoortje

 

4. Fruit met lagere GI

Fruit is natuurlijk gezond, maar het ene stuk fruit scoort hoger op GI (Glycemische index*) dan het andere. Probeer fruit te eten waarvan je bloedsuikerspiegel niet als een raket omhoog schiet. Aardbeien, peren, kersen, perziken, sinaasappels, abrikozen: allemaal gezonde tussendoortjes met een lage GI :).

 

aardbeien gezond tussendoortje

 

 

5. Halve avocado

Avocado is een gezonde snack! Een avocado is onder andere goed voor het hart, de stoelgang en stofwisseling en werkt ontstekingsremmend. Let wel: avocado’s bevatten veel calorieën. Eet daarom een halve avocado in plaats van een hele als tussendoortje. Daar krijg je genoeg energie van!

 

avocado gezond tussendoortje

 

 

6. Griekse yoghurt

Eiwitrijk eten is gezond. Waarom niet een bakje Griekse yoghurt mee naar je werk? Dat vult goed en met een lekkere topping van fruit, zaden en pitten wordt het feestje. Let op: eet Griekse yoghurt zonder kunstmatig toegevoegde fruitsmaak (hierin zit vaak veel suiker = minder gezond).

 

griekse yoghurt gezond tussendoortje

 

 

7. Zoete aardappeltortilla

Deze gezonde snack is makkelijk te maken! Je kookt een zoete aardappel, snijd hem in plakjes en bakt ‘m in een kleine pan. Hieraan voeg je 3 geklutste eieren toe en eventueel kruiden naar keuze. Voilà, een heerlijke zoete aardappeltortilla. Eén tortilla is erg veel als tussendoortje. Eet daarom een stuk en bewaar de rest voor later.

 

zoete aardappel gezond tussendoortje

 

 

8. Gezonde smoothie

Neem eens een smoothie als je trek krijgt. Die kun je zo lekker en gezond maken als je zelf wilt. Zin in een groene smoothie, sinaasappel-amandel smoothie of een echte sport smoothie? Bekijk deze recepten voor gezonde smoothies (+ het aantal calorieën). Proost!

 

smoothies gezond tussendoortje

 

 

9.Ongebrande walnoten

Wist je dat walnoten de gezondste noten zijn? Boordevol antioxidanten, vitamine B6 en nog veel meer. Bovendien helpt een handje walnoten goed tegen de honger. Kortom: een gezond tussendoortje!

 

walnoten gezond tussendoortje

 

 

10. Bakje gestoomde groenten

Groenten als snack tussendoor? Gezonder kan bijna niet ;). Dé manier om je dagelijkse voedingstoffen binnen te krijgen. Tip: stoom wortels en broccoli en stop ze in een bakje. Gestoomde groenten bevatten extra veel smaak en voedingsstoffen! Koud eten kan daarna ook prima!

 

gestoomde groenten gezond tussendoortje

 

 

 

Meer gezonde snacks en tussendoortjes maken? Bekijk deze top 10 gezonde tussendoortjes. Geen enkele blog meer missen? Volg ons op Facebook. Tot snel!

 

*Met de Glycemische index (GI) kan je inschatten hoe snel de bloedsuikerspiegel stijgt als iemand koolhydraten heeft gegeten. Een hoge GI is een GI van 70 of hoger. Een lage GI is een GI van minder dan 55 (bron: Voedingscentrum).

Meer lezen? Schrijf je in!

Ontvang per e-mail het laatste nieuws, handige tips, voordelen, acties en meer!
 

Contact

Chat Bel Mail