Mensen rennen naar auto

Overschrijvingsbewijs auto kwijt: wat nu?

Gepubliceerd op 01-06-2021

Je wilt van je oude auto af? Dan kan je erachter komen dat je geen overschrijvingsbewijs meer hebt. Wat nu? Lees snel wat je kunt doen als je overschrijvingsbewijs kwijt is en waarom je dit ‘papiertje’ nodig hebt!

 

Wat is een overschrijvingsbewijs?

Een overschrijvingsbewijs voor je auto is eigenlijk niets meer dan een papiertje met daarop een code (2021). Deze code maakt deel uit van het kentekenbewijs. Het kentekenbewijs bestaat uit 3 onderdelen:

 

  • Voertuigenbewijs
  • Tenaamstellingsbewijs
  • Overschrijvingsbewijs

 

Let op: kentekens die na 2014 zijn afgegeven, bestaan alleen nog maar uit een kentekencard en tenaamstellingscode. Er is geen apart overschrijvingsbewijs meer.

 

overschrijvingsbewijs auto kwijt

 

Wanneer heb ik een overschrijvingsbewijs nodig?

Een overschrijvingsbewijs heb je nodig wanneer je je auto wegdoet. Dat wil zeggen: verkoopt of laat slopen. Met het overschrijvingsbewijs kan je de auto overschrijven op een andere naam. Hiervoor heb je naast het papieren overschrijvingsbewijs ook de tenaamstellingscode en het voertuigenbewijs nodig. Zonder een van deze documenten is het niet mogelijk om de auto over te schrijven. Je krijgt dan geen vrijwaringsbewijs: het bewijs dat de auto niet meer op je naam staat. Dit bewijs heb je nodig om je autoverzekering op te zeggen. Bij diefstal van je auto heb je het overschrijvingsbewijs nodig voor de financiële afhandeling met je verzekeraar.

 

Zo kan je een nieuw overschrijvingsbewijs aanvragen!

Overschrijvingsbewijs van je auto kwijt? Geen zorgen! Je kunt een nieuwe aanvragen bij de RDW (Rijksdienst Wegverkeer). Bang voor hoge kosten? Ook niet nodig. Voor 1 euro krijg je een nieuw overschrijvingsbewijs. Je ontvangt binnen 4 dagen de nieuwe gegevens. Hierna kan je je auto overschrijven via internet, bij een RDW-balie of Post NL locatie met kentekenloket.

 

Nieuwe auto? Ga voor onze autoverzekering!

Promovendum heeft een supervoordelige autoverzekering, speciaal voor hoger opgeleiden. Stap je nu over? Dan verlagen we je huidige autopremie met 20% (zie voorwaarden). Wij regelen de overstap gratis voor je!

Onze autopremie 20% lager? 

Nooit meer iets missen?

Ontvang per e-mail het laatste nieuws, handige tips, voordelen, acties en meer!
 

Contact

Chat Bel Mail