Mensen rennen naar auto

Kenteken of auto overschrijven, ook op zondag mogelijk?

Laatste update: 13 augustus 2021. Koop of verkoop je een auto? Dan moet je het kenteken zo snel mogelijk overschrijven (auto op naam zetten). Maar wat doe je als de aan- of verkoop op een zondag valt? Lees snel verder!

 

Waar kan ik mijn auto overschrijven?

Als je particulier een auto koopt, dan ben je zelf verantwoordelijk voor het overschrijven van de auto (2021). Dit kan op verschillende manieren:

 

  • Bij een RDW-keuringsstation of RDW-balie (Zoetermeer, Den Bosch en Veendam)
  • Bij een kentekenloket (dit loket vind je bij de meeste vestigingen van PostNL en bij ‘Stichting Kentekenloket’: RWD-erkende autobedrijven)
  • Online

 

kenteken overschrijven

 

Kan ik mijn auto op zondag overschrijven?

Dat kan zeker! Alleen de RDW instanties en erkende autobedrijven zijn dan dicht. Je hebt deze opties om je auto op zondag over te schrijven:

 

  1. Je kunt je auto online via de RDW website overschrijven (inloggen met je DigiD).
  2. Je kunt naar een PostNL servicepunt in een supermarkt of winkel die op zondag geopend is. Denk aan een Jumbo, Primera of Cigo. Op de website van PostNL vind je een overzicht waar je op zondag terecht kan voor het overschrijven van je auto.

 

Genoeg opties!

 

Hoe kan ik mijn auto online overschrijven?

Je kunt natuurlijk altijd je auto op zondag online overschrijven. Benieuwd hoe? Lees hier alle stappen voor het online overschrijven van je auto. Super makkelijk!

 

Wat heb ik nog meer nodig bij het overschrijven?

Naast een geldig identiteitsbewijs of rijbewijs, heb je voor het overschrijven van een auto nodig:

 

 

Of, wanneer je nog een papieren kentekenbewijs hebt:

 

  • Tenaamstellingsbewijs (deel 1B)
  • Overschrijvingsbewijs (deel 2)

 

Wat doe ik met de autoverzekering bij het overschrijven?

Stel ook je autoverzekeraar zo snel mogelijk op de hoogte. Dat kan 99% zeker online, zelfs op zondag. Auto gekocht? Het beste is om ruim vóór het overschrijven een nieuwe autoverzekering af te sluiten. Een auto met terugwerkende kracht verzekeren wordt niet aangeraden, ook al is het maar een paar uur.

 

Autoverzekering op zondag? Sluit af bij Promovendum!

Op welke dag je ook een autoverzekering nodig hebt: regel je autoverzekering bij Promovendum. Gemakkelijk online. Wij hebben een superlage autopremie, goede voorwaarden en een inzittendenverzekering krijg je erbij. 

 

Onze autopremie 20% lager? 

Nooit meer iets missen?

Ontvang per e-mail het laatste nieuws, handige tips, voordelen, acties en meer!
 

Contact

Chat Bel Mail