Mensen rennen naar auto

Motorrevisie: kosten repareren kapotte automotor

Gepubliceerd op 01-06-2021

 De motor is het belangrijkste onderdeel van de auto. Zonder kan je niet rijden. Laat je jouw kapotte motor repareren, dan hebben ze het vaak over motorrevisie. Wil jij weten wat motorrevisie precies inhoudt en wat de kosten hiervoor zijn? Lees dan snel verder!

 

Automotor kapot

En nu? Maakt je motor een vreemd geluid of merk je andere symptomen van een kapotte automotor? Dan moet je zo snel mogelijk naar een garage om het motorblok te laten repareren. Als de beschadiging aan de motor ernstig is, wordt hij in z’n geheel vervangen. Maar vaak is motorrevisie voldoende om de auto weer te laten rijden.

 

Motorblok reviseren, wat is dat?

Motorrevisie is het systematisch uit elkaar halen van de motor. Hierbij worden alle bewegende onderdelen gecontroleerd, en de versleten onderdelen vervangen. Vervolgens wordt de motor weer in elkaar gezet en kun je er weer een lange tijd vooruit!

 

Motorrevisie zelf doen of laten doen?

Een motorrevisie is een zeer specialistische klus. Ga daarom hiervoor naar de dealer of naar een garage die gespecialiseerd is in motorrevisie.

 

Auto icoon

Onze autopremie 20% voordeliger?

Kosten motorrevisie

De kosten voor een revisie van een kapotte motor kunnen nogal uiteen lopen. Gelukkig kan je heel wat ellende voorkomen met redelijk kleine kostenposten (2021).

  • Motorolie verversen: tussen de 35 en 125 euro, afhankelijk of je dit zelf uitvoert.
  • Koelvloeistof bijvullen: tussen de 50 en 90 euro, afhankelijk of je dit zelf uitvoert.
  • Distributieriem vervangen: gemiddeld 1.000 euro
  • Totale motorrevisie: tussen de 1.800 en 7.500 euro, afhankelijk van de onderdelen die moeten worden vervangen en het soort automerk (aantal werkuren die nodig zijn).

 

Hoge reparatiekosten? Bespaar op je autoverzekering!

Of je nu een motorrevisie laat uitvoeren óf een nieuwe auto aanschaft: een kapotte auto kost geld. Gelukkig kan je besparen met autoverzekering van Promovendum! We bieden je een lage premie en brede dekking. Dat doen we omdat onze doelgroep, hoger opgeleiden, minder schade rijdt. Auto gerepareerd en stap je over? Dan krijg je 20% korting op je huidige autopremie (lees de voorwaarden).

Voordelige autoverzekering?

Meer lezen? Schrijf je in!

Ontvang per e-mail het laatste nieuws, handige tips, voordelen, acties en meer!
 

Contact

Chat Bel Mail