Vrouw heeft pech met auto

Distributieriem vervangen: wanneer, de kosten en zelf doen?

Laatste datum: 26 april 2021. Wil je of heb je een tweedehands auto? Check dan wanneer de distributieriem voor het laatst is vervangen. Als deze namelijk versleten is, kunnen de reparatiekosten hoog oplopen! Zonde. Wanneer en hoe een distributieriem moet worden vervangen? Je leest het hier.

 

Wat is een distributieriem?

De distributieriem is een belangrijk onderdeel van de motor en moet daarom op tijd vervangen worden. Het is een verbinding tussen de kruk- en nokkenas. Door de samenwerking tussen de kruk- en nokkenas kan de auto gestart worden. Als de distributieriem versleten of gebroken is, is er geen samenwerking en kan de auto niet starten.

 

Motor onderdelen

Bij hoeveel km een distributieriem vervangen?

In je auto-instructies staat bij hoeveel kilometer of na hoeveel jaar de distributieriem van je auto vervangen moet worden. Een riem zou een heel autoleven mee moeten gaan, maar kan ook opgerekt worden en uiteindelijk breken. De vervangingstermijn van de distributieriem verschilt per auto.

 

Wat zijn de kosten voor het vervangen van een distributieriem?

Het vervangen van een distributieriem kan oplopen tot wel 1000 euro (anno 2021). Het is tijdrovend en specialistisch werk, waardoor het niet goedkoop is. Helaas blijft het hier meestal niet alleen bij. Een nieuwe distributieriem gaat vaak gepaard met schade aan andere onderdelen van de motor. Zo moet bij het vervangen van de distributieriem vaak ook de waterpomp vervangen worden. Zo kunnen de kosten nog hoger oplopen.

 

Auto icoon

Onze autopremie 20% voordeliger?

Kan ik zelf de distributieriem vervangen?

Ben je handig? Dan kan aan vele auto-onderdelen vaak zelf gesleuteld worden. Helaas is de distributieriem niet één van deze onderdelen. Laat het vervangen van de distributieriem dan ook over aan een automonteur. Het kost wat, maar het levert je wel weer een goed werkende auto op.

 

Kan ik de hoge kosten voorkomen?

Een distributieriem vervangen is niet goedkoop. Hierdoor verkopen mensen vaak hun wat oudere auto wanneer de distributieriem aan vervanging toe is. Let bij het kopen van een tweedehands auto er dus goed op wanneer de riem voor het laatst is vervangen. Hoor je een rommelend geluid in de motor? Tijd om naar de garage te rijden. Een automonteur kan je dan vertellen of de distributieriem vervangen moet worden. Als je er op tijd bij bent, kan je andere schade aan de motor voorkomen en dus een hoop extra kosten besparen!

 

Sta je toch stil langs de weg? Regel goede pechhulp!

Kies voor de pechhulp van Promovendum! In de meeste gevallen zijn we binnen 30 minuten al bij je. Zowel onderweg als voor de deur. Wacht binnen met een kopje koffie en wij zorgen ervoor dat je weer veilig de weg op kunt. 

Voordelige pechhulp?

Nooit meer iets missen?

Ontvang per e-mail het laatste nieuws, handige tips, voordelen, acties en meer!
 

Contact

Chat Bel Mail