inboedelverzekering

Wanneer gaat de wintertijd 2020 in? Klok achteruit.. of?

Gepubliceerd op 24-08-2020
425753 keer gelezen

Na 7 maanden zomertijd start de wintertijd weer. Gelukkig voor ‘slechts’ 5 maanden, al voelt het vaak niet zo. Donkere dagen en winters weer. Brr.. Wanneer gaat de wintertijd 2020 in en moet de klok achteruit?

Wanneer gaat wintertijd 2020 in?

De wintertijd start altijd de laatste zondag van oktober. De ingang van de wintertijd 2020 is in de nacht van zaterdag 24 op zondag 25 oktober.

 

Klok achteruit zetten?

Jazeker! Wanneer wordt de klok verzet? De klok wordt achteruit gezet om 3:00 uur in de nacht (naar 2:00 uur).

 

Auto icoon

25% korting op jouw huidige autopremie?

Nooit meer vergeten?

Veel mensen vergeten of de klok een uur vooruit of achteruit verzet moet worden. Hieronder een ezelsbruggetje voor de wintertijd 2020.

 

wintertijd 2020 wanneer

 

Ezelsbruggetje: “Als het weer achteruit gaat, gaat de klok achteruit.”
 

Zomertijd en wintertijd

Wist je dat we tot 1977 altijd in de wintertijd geleefd hebben? Pas in dat jaar is de zomertijd ingevoerd. Waarom? Voornamelijk voor de energiebesparing! Door de klok een uur vooruit te zetten wordt het later licht en dus ook later donker. Hierdoor kunnen ’s avonds de lampen later aan. Of dit werkelijk energie bespaart is nooit bewezen. Wel genieten we sinds die tijd van extra lange zomerdagen!


Wintertijd afschaffen?

Vanuit de Europese Commissie is een voorstel gedaan om de zomer- en wintertijd definitief af te schaffen. De lidstaten hebben dit voorstel doorgeschoven naar 2021. Of het dan daadwerkelijk wordt doorgevoerd, is nog maar de vraag. Als het wel doorgaat, kunnen landen hierna zelf kiezen of ze in hun land kiezen voor de permanente zomer- of wintertijd. Kiezen we voor de zomertijd? Dan zou de zon in de wintermaanden pas om 10 uur ’s ochtends opkomen.

 

wintertijd 2020 klok achteruit

 

Bioritme verstoord door wintertijd

Wanneer de wintertijd 2020 ingaat, zul je daar wellicht iets van merken. Je biologische klok kan namelijk verstoord raken. Wanneer je op zondagochtend 25 oktober wakker wordt, is het een uur vroeger dan de dag ervoor in de zomertijd. Het is even wennen, maar daarna weet je niet beter ;-).

 

Tip: zet alvast ‘klok achteruit zetten, wintertijd 2020’ op 24 of 25 oktober in jouw agenda. Dan vergeet je het zeker niet!

 

Auto icoon

Met een 25% lagere premie de winter in?

Handige tips in je mailbox?

Ontvang per e-mail meer handige tips, voordelen en informatie van Promovendum.


Contact

Chat Bel Mail