Mensen rennen naar de auto

Wat zijn de acceptatiecriteria voor een autoverzekering bij Promovendum?

Natuurlijk vinden we het fijn als je jouw verzekering bij ons afsluit! Wel hebben we, net als elke andere verzekeraar, een aantal acceptatievoorwaarden. Welke dat onder andere zijn en waarom we hier gebruik van maken? Dat lees je hieronder:

 

 • Opleiding. Je kan bij ons een (auto)verzekering afsluiten met een afgeronde hbo- (bachelor of associate degree) of wo-, havo- en vwo-opleiding. Heb je een mbo-4-, meao- of mts-diploma? Tegen een iets hogere premie kun je je ook dan bij ons verzekeren.
  Ben jij hoogopgeleid maar je partner niet (of andersom)? Geen probleem. Je kan jezelf en jouw partner gewoon verzekeren bij Promovendum. Degene die hoogopgeleid is vraagt dan de verzekering aan. Het kan voorkomen dat we om een diploma vragen. Bijvoorbeeld bij het aanvragen van een verzekering, tijdens de looptijd van de verzekering of wanneer je een schade bij ons meldt.

 

 • Leeftijd en aantal opgebouwde schadevrije jaren. Deze combinatie geeft een indicatie over het rijgedrag. Om de autoverzekering af te kunnen sluiten moet je minimaal 22 jaar oud zijn. Daarnaast moet je tenminste 0 (geen negatieve) schadevrije jaren hebben. We kijken ook naar het aantal schades dat je de afgelopen drie jaar hebt aangemeld. 

 

 • De oorspronkelijke nieuwwaarde van de auto. Wij accepteren de meeste auto’s. Exclusieve auto's of hele dure auto’s kunnen niet bij Promovendum verzekerd worden.
   
 • Combinatie van het vermogen en het gewicht. Een lichte auto met een fors vermogen is een groter risico dan een zwaardere auto met datzelfde vermogen. Hiermee houden wij rekening tijdens de acceptatieprocedure van een autoverzekering. 

 

 • Gebruik van de auto. Gebruik je jouw personenauto voor jezelf of jouw gezin, dan verzekeren wij hem graag. Als je jouw auto gebruikt voor het zakelijk vervoeren van goederen of personen, dan kunnen wij jouw auto niet verzekeren. Een aantal andere voorbeelden van auto’s die wij niet verzekeren zijn: 
  • auto’s met een grijs kenteken;
  • auto’s die via Snappcar, WeGo, MyWheels of een vergelijkbaar platform worden aangeboden;
  • auto’s die voor Uber of een vergelijkbaar platform worden gebruikt. 

Gebruik je jouw auto voor woon-werkverkeer? Dat is uiteraard geen probleem. Twijfel je of je in jouw situatie de auto bij ons kan verzekeren? Neem dan contact met ons op via 078 648 13 13. Onze adviseurs helpen je graag!
 

 • Alarmklasse. Bij sommige auto’s is het risico van diefstal en inbraak groter. Deze auto’s kunnen alleen bij ons verzekerd worden als ze de juiste alarminstallatie hebben. Het soort alarminstallatie is afhankelijk van het merk, type, de oorspronkelijke nieuwwaarde en leeftijd van de auto.

 

 • Kentekenhouder. Jij of jouw partner moet kentekenhouder zijn van de auto die bij ons verzekerd wordt. Staat het kenteken op naam van iemand anders, dan moet diegene de autoverzekering zelf bij ons aanvragen.

 

Auto verzekeren?

Wil je jouw auto bij Promovendum verzekeren of heb je vragen over onze acceptatievoorwaarden? Onze adviseurs helpen je graag: 078 648 13 13

Autoverzekering icoon Promovendum

Autopremie met 20% verlagen?

Kies voor onze voordelige autoverzekering voor hoger opgeleiden. Als je overstapt, verlagen wij je huidige premie met 20% (zie voorwaarden).

Bereken jouw premie
Info icoon rond

Meer informatie?

Bekijk voor meer details de uitgebreide voorwaarden van onze autoverzekering of het verkorte dekkingsoverzicht.

Bekijk dekkingen

Contact

Chat Bel Mail