Mensen rennen naar auto

Ik heb ruitschade. Heeft dit invloed op mijn schadevrije jaren en/of premie?

Als je in jouw ruit een sterretje laat repareren of de ruit laat vervangen, dan heeft dit geen gevolgen voor jouw schadevrije jaren. Autoruitschade door vandalisme, een aanrijding, botsing, omslaan, van de weg raken of in het water komen heeft wel gevolgen voor je bonus-malus en het aantal schadevrije jaren. En kan daarmee dus invloed hebben op jouw premie. 

 

Heb je een sterretje of een barst in de ruit? Laat het snel maken. Dat kun je het beste doen via een aangesloten herstelbedrijfEen sterretje laten repareren kost jou dan niets, ook geen eigen risico. Daarnaast betaal je maar 75 euro eigen risico als de hele autoruit moet worden vervangen. Ga je naar een niet-aangesloten reparateur voor het herstellen van een sterretje, betaal je € 250 eigen risico en bij het vervangen van een autoruit, betaal je € 500 eigen risico. 

 

Schade aan het dakraam van de auto
Ruitschade is schade die is ontstaan op de voor-, zij- en achterruiten en dus niet aan het dakraam. De schade aan het dakraam van de auto, wordt niet gezien als ruitschade maar als normale autoschade. Je valt bij een schadeclaim dus terug op de bonus-malustrede en in schadevrije jaren. Dit kan dus gevolgen hebben voor jouw premie. De kosten voor het herstellen van deze schade vallen wel onder de dekking als je Allrisk verzekerd bent.

Autoverzekering icoon Promovendum

Autopremie met 20% verlagen?

Kies voor onze voordelige autoverzekering voor hoger opgeleiden. Als je overstapt, verlagen wij je huidige premie met 20% (zie voorwaarden).

Bereken jouw premie
Info icoon rond

Meer informatie?

Bekijk voor meer details de uitgebreide voorwaarden van onze autoverzekering of het verkorte dekkingsoverzicht.

Bekijk dekkingen

Contact

Chat Bel Mail