Mensen op de bank in woonkamer

Wat is een werkgeversverklaring en waarom heb ik die nodig?

Wanneer je een hypotheek aanvraagt, vraagt de hypotheekverstrekker om een werkgeversverklaring. In de werkgeversverklaring staat het dienstverband en je inkomen. Hiermee toon je aan dat je de hypotheek kan betalen. Je werkgever vult de werkgeversverklaring in. 

 

Hypotheek zonder vast contract?

Een onderdeel van de werkgeversverklaring is de intentieverklaring. Hiermee is het mogelijk om zonder vast contract een hypotheek te krijgen. De werkgever geeft dan aan dat het de bedoeling is om jou op een later moment in vaste dienst te nemen. In sommige gevallen is het zelfs mogelijk om zonder intentieverklaring een hypotheekaanvraag te doen. Neem hiervoor contact op met onze hypotheekexperts. Wij vergelijken de gehele hypotheekmarkt en geven jou advies over je opties. Bel ons op 078 648 13 48 of vul je gegevens hieronder in.

Kortingspercentage icoon

Laagste hypotheekrente

We bieden de laagste rentes in de markt! Kies zelf hoe lang je jouw rente wilt vastzetten. Hoe langer de periode, hoe meer zekerheid.

Bekijk actuele rentes
Praatwolk icoon

Gratis gesprek

Benieuwd naar jouw hypotheekopties? Plan een gratis gesprek met een onafhankelijk adviseur. Dan weet je supersnel wat er mogelijk is!

Plan je gesprek

Contact

Chat Bel Mail