Mensen op de bank in woonkamer

Wat is een hypotheek?

Een hypotheek is een lening die je afsluit om een woning te kopen. Dit wordt ook wel hypothecair krediet of een hypothecaire lening genoemd. Wanneer je een hypotheek afsluit, wordt de woning die je daarmee koopt, het onderpand voor de geldverstrekker. Je betaalt maandelijks een deel van de lening terug; daarbovenop betaal je hypotheekrente. Aan het eind van de looptijd van de hypotheek, na maximaal 30 jaar, is de hypotheek afgelost. Behalve bij een aflossingsvrije hypotheek: hier betaal je geen aflossing, alleen rente, en los je het hele bedrag aan het einde van de looptijd af. Hoeveel je per maand aflost en wat je rentepercentage is, verschilt per hypotheeksoort en geldverstrekker.

 

Wil jij snel jouw hypotheekopties weten? Klop aan bij Promovendum: onze onafhankelijke adviseurs vergelijken de rentes én voorwaarden van alle hypotheekaaanbieders in Nederland. Je hoeft je hypotheek namelijk niet bij jouw eigen bank af te sluiten, die vaak maar 1 product aanbiedt. Hierdoor kunnen we je hypotheek laten aansluiten bij jouw wensen en situatie. Bel naar 078 648 13 48 voor persoonlijk advies of laat je gegevens hieronder achter.

 

Kortingspercentage icoon

Laagste hypotheekrente

We bieden de laagste rentes in de markt! Kies zelf hoe lang je jouw rente wilt vastzetten. Hoe langer de periode, hoe meer zekerheid.

Bekijk actuele rentes
Praatwolk icoon

Gratis gesprek

Benieuwd naar jouw hypotheekopties? Plan een gratis gesprek met een onafhankelijk adviseur. Dan weet je supersnel wat er mogelijk is!

Plan je gesprek

Contact

Chat Bel Mail