Mensen op de bank in woonkamer

Mijn hypotheek oversluiten zonder boete. Kan dat?

Het is mogelijk om je hypotheek over te sluiten zonder boete, of boeterente zoals dat wordt genoemd. De nummer 1 manier is: verhuizen! Wanneer je verhuist, mag je bijna altijd zonder boete een nieuwe hypotheek aanvragen. Nu meestal tegen een lagere rente dan een paar jaar geleden en dat merk je natuurlijk in je maandlast.

 

Ook aan het einde van je rentevaste periode kan je jouw hypotheek zonder boete oversluiten. Je huidige bank zal je 3 maanden voor de einddatum een verlengingsaanbod doen. Maar vergelijk dat voorstel eens met dat van andere hypotheekverstrekkers. Het kan vaak veel voordeliger! Win onafhankelijk en op maat gemaakt advies in om het beste uit jouw hypotheek te halen. Uiteraard nemen we jouw persoonlijke financiële situatie mee in het advies. Evenals je wensen voor de toekomst.

 

Loopt je rentevaste periode nog niet af en wil je toch liever blijven wonen waar je nu woont? Dan is jouw hypotheek oversluiten vaak een goede optie. De kans is aanwezig dat je een boete moet betalen, maar deze is vaak snel terugverdiend en kan meestal worden meegefinancierd in de nieuwe hypotheek. Laat jouw mogelijkheden door een onafhankelijke adviseur in kaart brengen. Bel naar 078 648 13 48 als je meer wilt weten of stel je vraag online.

 

Kortingspercentage icoon

Laagste hypotheekrente

We bieden de laagste rentes in de markt! Kies zelf hoe lang je jouw rente wilt vastzetten. Hoe langer de periode, hoe meer zekerheid.

Bekijk actuele rentes
Praatwolk icoon

Gratis gesprek

Benieuwd naar jouw hypotheekopties? Plan een gratis gesprek met een onafhankelijk adviseur. Dan weet je supersnel wat er mogelijk is!

Plan je gesprek

Contact

Chat Bel Mail