hypotheek huis verbouwen

Hypotheek verhogen voor verbouwing? Overwaarde gebruiken!

Wil je graag je huis verbouwen, maar liever niet al je spaargeld hiervoor gebruiken? Goed nieuws: doordat de huizenprijzen hoog zijn, is de kans groot dat je overwaarde op je huis hebt. Dit geld kun je vaak gebruiken om jouw hypotheek te verhogen voor de verbouwing. Benieuwd hoe? Lees mee!

Jouw mogelijkheden weten?

Vraag gratis check aan

Woonhuisverzekering Promovendum

Overwaarde huis gebruiken voor verbouwing

Is jouw woning op dit moment 375.000 euro waard en bedraagt de hypotheek hiervoor 240.000 euro? Dan heb je 135.000 euro aan overwaarde! Dit bedrag zou je kunnen gebruiken om jouw verbouwing te financieren. Hoef jij niet je spaargeld te gebruiken. Een van de mogelijkheden is jouw huidige hypotheeksom verhogen. Je gaat hiervoor een extra hypotheek aan voor verbouwing. Maar ook als je nog geen hypotheek hebt of wanneer je denkt aan oversluiten, zijn er volop mogelijkheden om je verbouwing te financieren.

In drie stappen jouw hypotheek verhogen voor verbouwing

Rekenmachine icoon

1. Check je opties: ga voor onafhankelijk advies!

Win onafhankelijk advies in over jouw huidige situatie en de mogelijkheden om de verbouwing via jouw hypotheek te financieren. Promovendum helpt je graag! Door alle hypotheekaanbieders met elkaar te vergelijken, hebben we een compleet overzicht en kunnen we berekenen wat voor jou het voordeligst is.

Tekenen huis

2. Wij verzorgen het papierwerk van A tot Z

Blijkt het verhogen van jouw huidige hypotheek de beste optie om de verbouwing te financieren? Fijn! Wij regelen de aanvraag en verzorgen alle communicatie en het papierwerk met de bank. De geldverstrekker beoordeelt vervolgens de aanvraag.

woning vink icoon

3. Akkoord? Ontvang het bedrag op je rekening

Wanneer je akkoord krijgt van de bank om je hypotheek voor de verbouwing te verhogen, wordt de notaris ingeschakeld. Nadat je bij de notaris de hypotheekakte hebt ondertekend, wordt het afgesproken bedrag op je rekening gestort. Of er wordt een bouwdepot geopend: een soort spaarpot met daarin een bedrag voor de verbouwing. Wanneer je je facturen indient, wordt het bedrag uit dit potje betaald.

Wat kost het verhogen van je hypotheek?

Een aanbouw kost gemiddeld 40.000 euro. En wanneer je voor een luxere of grotere uitvoering gaat, kan het al snel richting de 50.000 euro gaan. Benieuwd hoeveel dit per maand aan rente en aflossing, wanneer je jouw hypotheek verhoogd! We geven je 3 rekenvoorbeelden:

  • 80.000 euro voor verbouwing: 387,95 euro in de maand
  • 40.000 euro voor verbouwing: 193,98 euro in de maand
  • 20.000 euro voor verbouwing: 96,99 euro in de maand

Deze voorbeelden gaan uit van een annuïteitenhypotheek met NHG, met tien jaar vaste rente van 4,13% (28 augustus 2023)

 

Hypotheek verhogen voor verbouwing? Neem contact op!

Wil jij de overwaarde van je huis gebruiken voor een verbouwing? Bel ons op 078 648 13 48, dan nemen onze onafhankelijke hypotheekadviseurs al jouw mogelijkheden onder de loep. Laat je gegevens hier achter, dan bellen we jou terug!

Contact

Chat Bel Mail