Man op bankje in de zon

Pensioen en hypotheek: meer mogelijk dan je denkt!

Heb je een koophuis, wil je iets aanpassen aan jouw hypotheek en ben je al gepensioneerd? Of ga je binnen nu en tien jaar met pensioen? Dan kun je vragen over je hypotheek na je pensioen hebben. Want hoe zit het met opnemen van overwaarde en kun je sowieso een nieuwe hypotheek afsluiten als je met pensioen bent? Lees mee!

Meteen je opties weten?

Vraag gratis advies

Twee senioren met iPad

Hypotheek met pensioen? Genoeg opties!

Veel mensen denken dat het heel moeilijk is om vanaf je pensioenleeftijd (67 jaar) een hypotheek af te sluiten, omdat je pensioeninkomsten meestal lager zijn dan je inkomsten uit werk. Maar leeftijd speelt geen rol bij het verkrijgen van een hypotheek. Er zijn dus genoeg hypotheekopties als je gepensioneerd bent! We noemen hier vier mogelijkheden voor je pensioen en hypotheek.

1. Oversluiten naar lagere maandlast

Als je niet wilt verhuizen, maar wél maandelijks minder wilt betalen aan je hypotheek, dan kan je jouw huidige hypotheek oversluiten. Door gebruik te maken van de huidige lage hypotheekrente in combinatie met de verruimingen die geldverstrekkers voor senioren hebben doorgevoerd, is er vaak veel meer mogelijk dan je denkt. Dat is fijn wanneer jouw pensioeninkomen lager is dan de inkomsten uit arbeid. Laat je hierover goed adviseren door een onafhankelijk hypotheekadviseur van Promovendum.

 

2. Verhuizen? Nieuwe hypotheek óók mogelijk na pensioen

Wil je, met oog op de toekomst, misschien een kleinere woning? Of liever iets gelijkvloers? Geen probleem: een hypotheek na je pensioen krijgen is meestal gewoon mogelijk! Veel mensen denken dat dit lastig is, omdat banken vanaf 57 jaar de haalbaarheid van de hypotheek baseren op het toekomstige pensioeninkomen. Als dit pensioeninkomen lager uitvalt dan het inkomen uit arbeid, dan zijn er met hypotheekadvies op maat toch genoeg opties om die andere woning aan te kopen.

 

3. Verbouwen? Neem je overwaarde op!

Vaak kan je je huis met een aantal aanpassingen al toekomstbestendig maken. Wil je niet al je spaargeld hiervoor aanspreken? Dan kan je ervoor kiezen om de overwaarde op je huis op te nemen om een verbouwing te bekostigen.

 

4. Levensrentehypotheek biedt uitkomst na pensioen!

Een levensrentehypotheek is een aflossingsvrije hypotheek met een rentevaste periode zonder einddatum. De maandlast is bij deze hypotheekvorm laag omdat je alleen hypotheekrente betaalt. Geen aflossing dus. Met de huidige lage rentestanden is dit heel aantrekkelijk. En woon je al heel lang in hetzelfde huis? Dan is de kans groot dat je overwaarde hebt. Die zou je op kunnen nemen! Bij een levensrentehypotheek tot wel 50% van de woningwaarde. Handig als je jouw pensioen wil aanvullen of je huidige huis wil verbouwen, bijvoorbeeld.

Senior op bankje in de zon

Advies over je pensioen en hypotheek? Promovendum helpt!

Onze onafhankelijke hypotheekexperts nemen graag alle mogelijkheden met je door. We vergelijken de gehele hypotheekmarkt op de laagste rentes én de beste voorwaarden. Hierdoor vinden we een hypotheek die aansluit bij jouw wensen en situatie na pensioen. Bel naar 078 648 13 48 of laat je gegevens hieronder achter.

Contact

Chat Bel Mail