gezin in bed

Schade op reis? Dit moet je doen!

Je vakantie: de meest zorgeloze tijd van het jaar. Of je nu heerlijk op het strand ligt, een avontuurlijke bergwandeling maakt of gewoon lekker door een onbekende stad ronddwaalt. Maar stel nu dat je telefoon wordt gestolen? Of dat je ernstig ziek wordt in het buitenland? Dan wil je graag voorbereid zijn. Lees gauw verder om te weten wat je in zo’n geval moet doen.

Schade tijdens je vakantie: in 3 stappen geholpen

Wereldbol en zorg koffer

1. Meld je schade

Meld je schade zo snel mogelijk bij ons. Dat kan 24/7 online, op een moment dat het jou het beste uitkomt. Tijdens je reis schade en hulp nodig? Dan kan je ons ook bellen. 

 

 

Rekenmachine icoon

2. Wij helpen je verder

We regelen bijvoorbeeld ziekenvervoer, of overleggen met je over kosten voor nieuwe spullen als je koffer kwijt is. En natuurlijk geven we advies waar dat nodig is.

 

 

Duim omhoog icoon

3. En we handelen het af

Hebben we alle relevante documenten van je ontvangen via je Gemelde schade in Mijn Promovendum? Dan gaan we aan de slag om je zo goed mogelijk te helpen. Kun jij hopelijk toch nog een beetje van de vakantie genieten. 

Zo meld je schade op reis

Online melden

Je kunt je schade gemakkelijk online melden via Mijn Promovendum.

Bel ons

Schade tijdens je reis en hulp nodig? Bel ons via 0031 78 648 13 18.

Spoed of noodgeval?

Bel dan onze Alarmcentrale Buitenland via 0031 78 648 13 23. Zij staan 24/7 voor je klaar.

Vervelende situaties op vakantie, goed verzekerd

Zonnebrand? Check. Paspoort? Check. Vakantiemodus aan! En mocht er nu toch onverhoopt iets vervelends gebeuren op reis, ben je met deze informatie in ieder geval goed voorbereid.

Vakantie koffer

Spullen kwijt of gestolen?

Natuurlijk ben je zuinig op je spullen, ook als je op vakantie bent. Toch kan het gebeuren dat je je koffer onderweg verliest. Balen! Gelukkig hoeft je vakantie niet meteen in het water te vallen. Als je bagage niet op je bestemming aankomt, vul dan altijd het PIR-formulier (Property Irregularity Report) in op het vliegveld. Lees hier wat je daarna het beste kunt doen.

 

Is er iets uit je bagage gestolen? Doe dan altijd direct aangifte bij de lokale politie. Vraag ook meteen om een aangiftebewijs. Dit is nodig voor de afhandeling van je schade.  

Auto met open motorkap

Pech onderweg 

Met de auto op vakantie? Dan wil je niet met een klapband langs de kant van de weg aan de Franse Rivièra staan. Met onze checklist auto ga je goed voorbereid op weg, want er kan natuurlijk altijd iets misgaan. Heb je Pechhulp aan je reisverzekering toegevoegd? Dan vallen eenvoudige reparatie langs de weg, vervangend vervoer óf een vervangend chauffeur vaak gewoon onder de dekking van je reisverzekering. 

 

Als je pech hebt of schade hebt aan je auto en je niet meer verder kan rijden, bel dan direct naar onze Alarmcentrale buitenland. Je wordt in het Nederlands te woord gestaan en onze hulpdienst is snel ter plaatse. Volg de aanwijzingen van onze Alarmcentrale goed op. Alleen hulpverlening door - of met goedkeuring van - onze Alarmcentrale is verzekerd.

Tip: zorg dat je jouw bonnetjes en rekeningen op reis goed bewaart! Hiermee kun je indien nodig je (zorg)kosten declareren.

ziek-medische-kosten-vakantie

Ziek in het buitenland

Stel: je bent lekker aan het zwemmen in de Middellandse Zee. Maar dan word je gestoken door een kwal. Blijk je ook nog eens allergisch te zijn. Oh jee! Dan wil je natuurlijk de beste zorg in het buitenland krijgen. 

 

Zorgkosten in het buitenland vallen in eerste instantie onder je zorgverzekering. Zijn de kosten hoger dan ze in Nederland zouden zijn? Dan worden deze vaak gedekt met de extra dekking Medische kosten. Je voegt de dekking gemakkelijk toe aan je reisverzekering. Je bent alleen verzekerd voor kosten van acute noodgevallen die op reis zijn ontstaan. Bel bij spoed onze Alarmcentrale buitenland. Zij helpen je met wat je nodig hebt. 

Berg met een pak sneeuw

Ongeluk op wintersport

Wil je op wintersport ook goed verzekerd zijn? Dan is het slim om Wintersportdekking aan je reisverzekering toe te voegen. Een been breken op de piste komt nogal eens voor, en de ziekenhuisrekening die je erdoor kunt krijgen is niet fraai.

 

Met de Wintersportdekking ben je daar gelukkig voor verzekerd. Niet alleen voor schade aan jezelf, maar ook aan je spullen. Ook Wintersportdekking toevoegen aan je reisverzekering is zó geregeld.

De voordelen van onze doorlopende reisverzekering

kinderen in de natuur

  • Extra goed verzekerd met Pechhulp, Medische kosten, Wintersport én Werelddekking. 
  • Maakt niet uit wat je meeneemt: bij ons is het meestal goed verzekerd. Denk aan je kleding en je zonnebril.
  • Zorgeloos op vakantie: je reisverzekering staat altijd aan.
  • Weekendjes weg met overnachting zijn ook verzekerd. Ook in Nederland. 
  • Goed in het Nederlands geholpen door onze Alarmcentrale buitenland
Zee en zand

Tip: kies ook voor een annuleringsverzekering!

Moet jij jouw reis of weekendje weg met overnachting annuleren of eerder onderbreken? Wat ontzettend jammer! Met onze annuleringsverzekering ben je gelukkig vaak verzekerd als je écht niet meer op vakantie kan.

 

Op deze pagina leggen we je zo duidelijk mogelijk uit hoe het zit. Samengevat en helder, zonder te veel poespas. Meer weten? Bekijk de voorwaarden.

Contact

Chat Bel Mail