gezin in bed

Kortlopende versus doorlopende reisverzekering

Weekendje weg, hotelovernachting, wintersport, zonvakantie… Genoeg opties om er lekker tussenuit te gaan. Als je op vakantie gaat is het slim om je vooraf te verzekeren. Maar welke reisverzekering is de goedkoopste en biedt de meeste voordelen: een kortlopende of doorlopende reisverzekering? Lees het of check meteen jouw voordelige premie!

Reisverzekering voor zonnig prijsje?

 

Bereken in 1 minuut

Wat zijn de verschillen?

Kortlopende reisverzekering


 

  • Premie berekend per vakantiedag
  • Alleen die ene vakantie verzekerd
  • Elke vakantieperiode afsluiten
Wereldbol

Doorlopende reisverzekering


 

  • Een vaste premie per jaar
  • Alle vakanties meeverzekerd
  • Loopt het hele jaar door
vrouw op bed met laptop

Doorlopende reisverzekering vaak al goedkoper

Ga je meerdere keren per jaar op vakantie? Dan is een doorlopende reisverzekering vaak goedkoper. Je verzekert jezelf, je partner of heel je gezin voor een heel jaar. Dit betekent één klein vast bedrag per maand. Bij een kortlopende reisverzekering betaal je elke keer apart premie, per persoon en per vakantiedag. Dat loopt al gauw op, zeker als je langer op vakantie gaat.

Blije vrouw met ballon

Gemak? Doorlopend wint het van kortlopend…

De doorlopende reisverzekering hoef je maar een keer af te sluiten. Even de dekkingen doornemen en verder heb je er geen omkijken meer naar. Ideaal voor de late beslissers die er vaak op uit gaan! Zo loop je ook nooit het risico dat je onverzekerd bent. Wil je de doorlopende reisverzekering tussentijds toch uitbreiden, bijvoorbeeld met een wintersportdekking? Ook dat kan!

Ons advies:
“Kies voor een doorlopende reisverzekering als je er meer dan één keer per jaar tussenuit gaat.”

Vrouw doet yoga op het strand

Kortlopende reisverzekering weinig flexibel

Bij een tijdelijke, kortlopende reisverzekering ben je alleen verzekerd voor de dagen die je vooraf opgeeft. De ingangsdatum en einddatum staan vast. Moet je langer op je reisbestemming blijven door bijvoorbeeld vertragingen op het vliegveld? Dan is de kans groot dat je de dag(en) dat je langer wegblijft, onverzekerd bent. Ook de vrijheid van nog één extra nachtje op de camping blijven ben je kwijt met een kortlopende reisverzekering.

Bepakking op het treinstation

Kortlopende annuleringsverzekering? Die kan ook doorlopend!

Ook een doorlopende annuleringsverzekering is voordeliger. Als je bij het boeken van een vliegticket of reis ‘annuleringsverzekering’ selecteert, gaat het totaalbedrag flink omhoog! Tip: vink bij jouw (doorlopende) reisverzekering de module ‘annulering’ aan. Dan is het voor het hele jaar geregeld! Ja, ook voor al je vliegtickets, vakanties en weekendjes weg!

Strand met palmbomen

Ga je voor een doorlopende reisverzekering?

Contact

Chat Bel Mail