Mensen rennen naar auto

Wat is een schadeverzekering voor inzittenden?

Bij een autoverzekering kan je jezelf aanvullend verzekeren met een schadeverzekering voor inzittenden. Met een schadeverzekering inzittenden zijn jij en jouw medepassagiers (inzittenden) uitgebreid verzekerd voor grote ongevallen en kleinere schades. Van (blijvend) letsel en overlijden tot materiële schade zoals kleding of bagage. Bij schade aan spullen is de maximale vergoeding € 2.500. Bij letselschade door een ongeval aan jou of jouw medepassagiers ben je verzekerd voor de daadwerkelijke schade tot een maximaal bedrag dat op je polisblad staat. 

 

Anders dan de naam doet vermoeden, is de inzittendenverzekering niet alleen voor inzittenden. Hij is ook voor de bestuurder zelf. Bij een ongeval kunnen inzittenden de kosten verhalen op de autoverzekering van de aansprakelijke partij. Dat kan ook de verzekering zijn van de auto waar jij bestuurder of inzittende was. Echter kan het verhalen bij de aansprakelijke partij tijd kosten. De schadeverzekering inzittende heeft het voordeel dat er niet wordt gekeken wie schuldig is. Dit zorgt voor een snelle afhandeling van de schade en daarmee vergoeding van de kosten die je als bestuurder of inzittende maakt door het ongeval.

 

Ongevallenverzekering inzittenden

Veroorzaak je als bestuurder zelf een ongeval en loop je daarbij letsel op? Dan krijg je dit niet vergoed via jouw eigen autoverzekering. Hiervoor heb je een inzittendenverzekering nodig. Bij Promovendum zit standaard een ongevallenverzekering inzittenden bij jouw autoverzekering inbegrepen. Deze verzekering keert volgens vaste vergoedingen uit bij overlijden of blijvende invaliditeit van de bestuurder en medepassagiers. Daarnaast kan je de schadeverzekering inzittenden aanvinken in het aanvraagformulier. Deze verzekering biedt dekking voor de daadwerkelijk geleden schade. Meer weten over het verschil tussen een ongevallenverzekering inzittenden en schadeverzekering inzittenden? Lees hier verder.

 

Heb je al een autoverzekering elders en stap je naar ons over? Dan verlagen wij je huidige autopremie met 20% korting (zie voorwaarden). Bereken je premie in 1 minuut. Heb je al een autoverzekering bij Promovendum? Bel 078 648 13 00 en wij helpen je graag verder.

Autoverzekering icoon Promovendum

Autopremie met 20% verlagen?

Kies voor onze voordelige autoverzekering voor hoger opgeleiden. Als je overstapt, verlagen wij je huidige premie met 20% (zie voorwaarden).

Bereken jouw premie
Info icoon rond

Meer informatie?

Bekijk voor meer details de uitgebreide voorwaarden van onze autoverzekering of het verkorte dekkingsoverzicht.

Bekijk dekkingen

Contact

Chat Bel Mail