Mensen rennen naar auto

Ik heb autoschade door vandalisme. Ben ik hiervoor verzekerd?

Of je schade aan je auto door vandalisme vergoed krijgt, hangt af van de dekking die je hebt. Heb je alleen een WA of WA + Beperkt Casco verzekering? Dan is je auto niet verzekerd voor schade door vandalisme. Ben je Allrisk (Volledig Casco) verzekerd? Dan wordt schade aan je auto door vandalisme wel vergoed. 

 

Onderscheid tussen vandalisme en rellen

Verzekeraars maken een onderscheid tussen de dekking bij schade aan auto door vandalisme en rellen. Als je een Allrisk (Volledig Casco) autoverzekering hebt, ben je in beide situaties verzekerd voor schade.

 

Een WA + Beperkt Casco biedt geen dekking bij schade door vandalisme, maar wel bij schade door rellen. Als er sprake is van bewust toegebrachte schade door bijvoorbeeld relschoppers kan dit wél op een WA + Beperkt Casco geclaimd worden. Denk hierbij aan:

  • schade door rellen en aan ruitschade
  • schade door (poging tot) diefstal
  • joyriding (het onrechtmatig gebruik van de auto)

Deze schades vallen niet onder vandalisme.

 

Invloed op schade vrije jaren

Wanneer je de schade op jouw verzekering verhaalt, is er bijna altijd een terugval in schadevrije jaren. Hierdoor kun je enkele treden dalen op de bonus-malusladder. In sommige gevallen kan het dus voordeliger zijn om de schade zelf te betalen. Onze adviseurs zullen je hierover informeren op het moment dat je de schade bij ons meldt. Maar het liefst nog, hopen we dat je nooit met vandalisme te maken krijgt!

Autoverzekering icoon Promovendum

Autoverzekering afsluiten?

Kies voor onze voordelige autoverzekering voor hoger opgeleiden. Jouw overstap regelen wij!

Bereken jouw premie
Info icoon rond

Meer informatie?

Bekijk de uitgebreide voorwaarden van onze autoverzekering of het verkorte dekkingsoverzicht.

Bekijk dekkingen

Contact

Chat Bel Mail