Mensen rennen naar auto

Wat is goedkoper: private lease of auto kopen? Lees dit!

Gepubliceerd op 08-11-2022

Wil jij eindelijk een auto? Dan heb je tegenwoordig veel opties. Bijvoorbeeld een auto kopen, maar ook private lease. Hoeveel kost private lease per maand? En is private lease goedkoper dan een eigen auto? Wij zetten alles voor je op een rij. Ook de voor- en nadelen!

Wat kost private lease per maand?

De goedkoopste private lease is ongeveer 150 euro per maand (2022). Maar het bedrag hangt onder andere af van de cataloguswaarde van het automodel, de looptijd van het leasecontract en het aantal kilometers dat je per jaar rijdt. Je betaalt een vast bedrag per maand. Alleen de brandstof en eventuele boetes zijn nog voor je eigen rekening. En heb je zelf schade gereden of kan je de schade niet verhalen op de tegenpartij? Dan geldt er een eigen risico.

Inbegrepen kosten bij private lease

  • Afschrijving
  • Afleverkosten
  • Schade en reparatie
  • Wegenbelasting
  • Btw
  • Autoverzekering
  • (Inter)nationale pechhulp
  • Reparaties
  • Onderhoud bij merkdealer
Auto icoon

Onze autopremie 20% voordeliger?

Wat kost een auto per maand?

Gemiddeld kost een eigen auto al snel ruim 200 euro per maand. Denk aan brandstofkosten, wegenbelasting, onderhoud, autoverzekering, APK keuring etc. En uiteraard moet je in de buidel tasten om een auto zelf te kunnen kopen. Hoeveel een auto kost per maand, hangt af van verschillende factoren. Heb je veel of weinig kosten aan reparaties? Hoeveel schadevrije jaren heb je? Hoe meer schadevrije jaren, hoe voordeliger je autoverzekering is. Rijd je diesel of benzine? Voor benzine betaal je minder wegenbelasting, maar bij een tankstation betaal je meer per liter.

 

Wat is goedkoper? Private lease of auto kopen?

Dat hangt er vanaf. Het is goedkoper om een auto te leasen dan een auto te kopen met een lening. Maar heb je genoeg spaargeld? Dan is een auto kopen wellicht voordeliger!

Voor- en nadelen van private lease en auto kopen

Auto in de stad

Veel kilometers rijden? Eigen auto goedkoper!

Gebruik jij je auto alleen voor korte ritjes? Dan betaal je met private lease vaak te veel. Zo gaan de meeste bedrijven uit van 10.000 of 12.000 gereden kilometers per jaar. Rijd je minder? Dan krijg je geen vergoeding voor de niet gereden kilometers. Zonde van het geld!

berekening maken

Auto kopen? Geen invloed op maximale hypotheek

Wil je binnenkort een hypotheek afsluiten? Dan is private lease geen goed plan. De bank trekt namelijk 65% van het maandelijkse leasebedrag af van je maandelijkse woonlasten. Hierdoor kan je minder hypotheek krijgen, waardoor je misschien net niet dat huis kan kopen. Goed om te weten!

reparatie auto private lease

Private lease? Niet je reparaties zelf betalen!

Als je een tweedehands auto koopt, moet je ook een beetje geluk hebben. Het kan zijn dat je auto nog jarenlang meegaat, zonder dat je je blauw betaalt aan reparaties. Maar heb je pech? Bijvoorbeeld als je je distributieriem moet vervangen, dan kost het al gauw 1000 euro. En denk aan alle andere onderdelen die slijten of kapot kunnen gaan. Met private lease, hoef jij die rekeningen niet te betalen. Daar betaal je immers een bedrag voor per maand.

private lease contract betalen

Private lease contract verbreken? Dure grap!

Als je gaat voor private lease, dan teken je een contract. Bijvoorbeeld voor 2 of 4 jaar. Daar zit je aan vast. Krijg je bijvoorbeeld op werk een leaseauto? Dan is het opzeggen van je private lease een dure aangelegenheid. Je moet een soort van boete betalen om het voortijdig op te zeggen. Heb je zelf een auto gekocht? Dan ben je flexibeler, want die kan je gewoon weer doorverkopen. 

Kortom: Het verschilt per persoon of private lease goedkoper is dan een eigen auto. Liever een eigen auto kopen? Verzeker hem supervoordelig bij Promovendum.

Auto inpakken voor vakantie

Eigen auto? Verzeker direct voordelig!

Wij bieden een extra lage premie, door onze doelgroep hoger opgeleiden. En als je nu overstapt naar Promovendum verlagen wij je huidige autopremie met 20%! (Lees de voorwaarden). 

✉ Nooit meer iets missen?

Ontvang per e-mail het laatste nieuws, handige tips, voordelen, acties en meer!

 

Contact

Chat Bel Mail