mensen in keuken

Wat moet ik doen als ik ziek word in het buitenland?

Wanneer je onverwachts ziek wordt in het buitenland is dit erg vervelend. Het is fijn om te weten hoe je het beste kunt handelen. Gelukkig ben je bij ons goed verzekerd voor spoedeisende zorgkosten in het buitenland. Heb je onverwachts zorg nodig? Neem dan altijd contact op met onze Alarmcentrale via 078 648 13 20. Zij zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.

 

De Alarmcentrale

De zorg die je nodig hebt is afhankelijk van het soort klachten dat je hebt. Onze Alarmcentrale staat 24/7 voor jou klaar om je te helpen en jouw vragen te beantwoorden. Zij kunnen je adviseren naar welk ziekenhuis of welke arts je het beste toe kunt gaan. Hiervoor kijken ze naar de beste zorgverleners bij jou in de buurt. Naast het zoeken naar de juiste zorgverlener, kunnen ze je ook helpen met het vervoer naar de zorgverlener. En als het nodig is ook vervoer terug naar Nederland.

 

Vergoeding kosten

De Alarmcentrale bekijkt of de kosten vergoed worden en kan bij een hele hoge rekening kosten voorschieten. Denk bijvoorbeeld aan een dure ziekenhuisopname. 

 

Heb je geen contact opgenomen met onze Alarmcentrale en zelf een rekening gekregen van de zorgverlener? Dan kun je deze per post opsturen. Controleer wel eerst of de juiste gegevens op de rekening staan. Dat kan met onze Checklist buitenlandse zorgnota.

 

Houd er rekening mee dat de kosten worden verrekend met het eigen risico dat je nog open hebt staan. Voor het omrekenen van buitenlandse zorgrekeningen naar euro's, gaan wij uit van de koers op de dag dat de behandeling heeft plaatsgevonden.

 

Reisverzekering?

Heb je ook jouw reisverzekering bij ons? Ook hiervoor kan je terecht bij de Alarmcentrale schade via 0031 78 648 13 23. Zij kunnen je gelijk vertellen op welke vergoeding jij recht hebt. 

Zorgverzekering icoon Promovendum

Voordelige zorgverzekering?

Een lage zorgpremie én ruime dekkingen? Kies voor de zorgverzekering van Promovendum. Jouw overstap regelen wij!

Bereken in 1 minuut
Info icoon rond

Meer informatie?

Bekijk de uitgebreide voorwaarden van onze voordelige zorgverzekering of het verkorte dekkingsoverzicht.

Bekijk dekkingen

Contact

Chat Bel Mail