mensen in keuken

Jouw zorgverzekering vanaf 2022 bij VGZ

Voor jouw zorgverzekering 2021 werken we al samen met VGZ. Maar vanaf 1 januari 2022 kun je voor al jouw zorgverzekeringszaken terecht bij VGZ. Op deze pagina leggen we uit hoe het zit en wat dit voor jou betekent. Ga voor meer informatie naar de VGZ website.

Jouw polis en premie voor 2022? Deze staan vanaf 12 november 2021 klaar in Mijn VGZ.

Duim omhoog icoon

Waarom naar VGZ?

VGZ is dit jaar al risicodrager of 'uitvoerder' van jouw zorgverzekering. Zo hebben zij voor 2021 al de polisvoorwaarden en inhoud van de pakketten opgesteld. Ook maakten zij contractafspraken met zorgverleners. Ze zijn een van de grootste zorgverzekeraars in Nederland en hebben een uitgebreide kennis van de Nederlandse zorgmarkt. Zo houden we zorgkosten laag en heb jij ook in de toekomst toegang tot de beste zorg!

Document met vink icoon

Wat betekent dit voor jou?

Vanaf 12 november staat jouw nieuwe polis en premie voor 2022 klaar in Mijn VGZ. Vanaf dat moment kun je met al jouw vragen over je zorgverzekering in 2022 terecht bij VGZ. Vanaf dan kan je ook je zorgverzekering voor volgend jaar aanpassen naar je persoonlijke wensen. Heb je nog vragen over jouw zorgverzekering in 2021? Dan stel je die nog gewoon bij Promovendum!

Premie betalen in 2022

De premie gaat VGZ incasseren op de manier die je van Promovendum gewend bent. Betaal je via automatische incasso? Dan zie je vanaf januari 2022 VGZ Zorgverzekeraar NV op het overzicht van je betaalrekening staan. Wil je niet dat VGZ de premie dan automatisch afschrijft? Dan kun je jouw machtiging intrekken en via iDEAL of acceptgiro betalen. Neem hiervoor dan tussen 12 november en 31 december 2021 contact op met VGZ.

Machtigingen

Heb je via Promovendum een machtiging voor zorg? Bijvoorbeeld voor een hulpmiddel, vervoer of mondzorg? En is deze machtiging nog geldig na 1 januari 2022? Dan hou je bij VGZ de machtiging voor deze zorg. Deze loopt door in 2022. Hier hoef je niets voor te doen!

Zorgpas Promovendum

Alles over zorgverzekering 2021

Voor alle vragen over je zorgverzekering in 2021 bel je nog met Promovendum. Hierin verandert er niets, ook niet na 12 november. Ook voor de declaraties over 2021 kun je nog bij ons terecht.

Promovendum en VGZ

Alles over zorgverzekering 2022

Alle informatie over jouw zorg­verzekering in 2022 vind je bij VGZ.

Naar VGZ website

verzekering-afsluiten

Goed om te weten

  • Heb je in 2021 een zorgverzekering bij ons? Dan krijg je ook in 2022 een gratis tandongevallenverzekering van ons.
  • Heb je nu pakketkorting? Dan houd je gewoon je pakketkorting! De tandongevallenverzekering telt vanaf 2022 mee voor de 5 verzekeringen om de pakketkorting te krijgen.
  • Voor al je schadeverzekeringen als auto- of inboedelverzekering verandert er niets en blijft alles zoals je gewend bent.

Meestgestelde vragen

Als ik mijn zorgverzekering voor 2022 wil wijzigen, hoe doe ik dat?
Jouw zorgverzekering kan je aanpassen tot en met 31 januari 2022. Dit kan via de VGZ Zorg app of via Mijn VGZ op de VGZ website. 
Houd ik pakketkorting in 2022 nu mijn zorgverzekering naar VGZ gaat?
Je behoudt gewoon jouw korting. De tandongevallenverzekering telt vanaf 2022 mee voor de 5 verzekeringen om de pakketkorting te krijgen. Deze verzekering loopt kosteloos door in 2022, ook als je geen zorgverzekering meer bij ons hebt. Halverwege november ontvang je hier meer informatie over. Wil je de tandongevallenverzekering stopzetten, en kom je daarmee op minder dan 5 verzekeringen? Dan vervalt de pakketkorting.
Kan ik volgend jaar nog declaraties van voorgaande jaren indienen?
Heb je een declaratie van 2021 of eerder? Dan kan je deze gewoon bij ons indienen zoals je gewend bent. Dat kan nog tot 3 jaar na behandeldatum. Een declaratie over zorg in 2022 dien je in via de VGZ Zorg app of via Mijn VGZ op de VGZ website.
Vanaf 2022 loopt mijn zorgverzekering bij VGZ. Wat betekent dit voor mijn andere verzekeringen?
Alleen de zorgverzekering gaat over naar VGZ. Al jouw andere verzekeringen zoals jouw auto- of inboedelverzekering lopen gewoon door bij Promovendum. Wij richten ons nu vol op de schadeverzekeringen. En hopen onze klanten zo nog beter van dienst te kunnen zijn.
Waarom stopt de zorgverzekering bij Promovendum?
Promovendum gaat zich vanaf 2022 volledig richten op schadeverzekeringen: bijvoorbeeld de autoverzekering, reis- en inboedelverzekering. Daarom dragen wij onze zorgverzekeringen over aan VGZ.

Contact

Chat Bel Mail