mensen in keuken

Jouw zorgverzekering vanaf 2022 bij VGZ

Voor jouw zorgverzekering 2021 werkten we al samen met VGZ. Maar per 1 januari 2022 kun je voor al jouw zorgverzekeringszaken terecht bij VGZ. Op deze pagina leggen we uit hoe het zit en wat dit voor jou betekent. Ga voor meer informatie naar de VGZ website.

Heb jij in 2022 een zorgverzekering via VGZ met het Promovendum collectief? Dan ben je in goede handen. Je regelt alles direct bij VGZ.

Duim omhoog icoon

Waarom naar VGZ?

VGZ was in 2021 al risicodrager of 'uitvoerder' van jouw zorgverzekering. Zo hebben zij voor 2021 al de polisvoorwaarden en inhoud van de pakketten opgesteld. Ook maakten zij contractafspraken met zorgverleners. Ze zijn een van de grootste zorgverzekeraars in Nederland en hebben een uitgebreide kennis van de Nederlandse zorgmarkt. Zo houden we zorgkosten laag en heb jij ook in de toekomst toegang tot de beste zorg!

Document met vink icoon

Wat betekent dit voor jou?

Sinds 12 november staat jouw nieuwe polis en premie voor 2022 klaar in Mijn VGZ. Je kunt nu voor al je vragen over je zorgverzekering in 2022 terecht bij VGZ. Ook kan je jouw zorgverzekering voor volgend jaar aanpassen naar je persoonlijke wensen. Dit kan tot 1 februari. Heb je nog vragen over jouw zorgverzekering in 2021? Dan stel je die nog gewoon bij Promovendum!

Zorgpas Promovendum

Alles over zorgverzekering 2021

Voor alle vragen over je zorgverzekering in 2021 bel je nog met Promovendum. Hierin verandert er niets, ook niet na 1 januari. Ook voor de declaraties over 2021 kun je nog bij ons terecht.

Promovendum en VGZ

Alles over zorgverzekering 2022

Alle informatie over jouw zorg­verzekering in 2022 vind je bij VGZ.

Naar VGZ website

verzekering-afsluiten

Goed om te weten

  • Had je in 2021 een zorgverzekering bij ons? Dan krijg je ook in 2022 een gratis tandongevallenverzekering van ons.
  • Had je pakketkorting? Dan houd je gewoon je pakketkorting! De tandongevallenverzekering telt vanaf 2022 mee voor de 5 verzekeringen om de pakketkorting te krijgen.
  • Voor al je schadeverzekeringen als auto- of inboedelverzekering verandert er niets en blijft alles zoals je gewend bent.

Meestgestelde vragen

Er is een bedrag van mijn rekening afgeschreven door Caresco. Wie is Caresco?
Caresco is het bedrijf dat voor ons alle zorgdeclaraties van 2021 en eerder behandelt. Het kan dus kloppen als je bij jouw bij- of afschrijvingen Caresco ziet staan. Er zijn dan zorgkosten door ons uitgekeerd of bij jou afgeschreven. Bijvoorbeeld omdat het onder jouw eigen risico valt.  Je krijgt van ons altijd een overzicht per e-mail. Ook vind je de uitgekeerde zorgkosten en het verbruikte eigen risico terug als je inlogt op Mijn Promovendum.
Geldt het eigen risico voor een behandeling bij de kaakchirurg?
Ja. Een behandeling bij de kaakchirurg krijg je vanuit de basisverzekering vergoed. Dit wordt als ziekenhuisdeclaratie ingediend. Daarom betaal je hierover eigen risico. 'Eenvoudige' extracties uitgevoerd door een kaakchirurg worden niet vergoed vanuit de basisverzekering, maar vanuit de tandartsverzekering. Het gaat dan om het 'simpel' trekken van kiezen of tanden. Tandartsen kunnen dit zelf doen, maar geven in veel gevallen toch een doorverwijzing naar de kaakchirurg. Kosten die vergoed worden vanuit de tandartsverzekering worden niet verrekend met het eigen risico.
In 2022 heb ik vanuit Promovendum een gratis tandongevallenverzekering. Hoe zit dit precies?
Had je in 2021 een zorgverzekering bij ons? Dan kreeg je in 2021 de tandongevallenverzekering al cadeau. Dat blijft ook zo voor 2022. Het maakt niet uit waar je een zorgverzekering hebt. Met deze dekking ben je verzekerd voor tandartskosten na een ongeval.
Is de tandartsverzekering en de tandongevallenverzekering hetzelfde?
Nee. Hoewel beide verzekeringen een vergoeding kunnen uitkeren na een ongeval, is de aanvullende tandartsverzekering vaak niet genoeg. Met alleen de aanvullende tandartsverzekering is de kans is groot dat je na een ongeval de maximale vergoeding overschrijdt. Hierdoor moet je alsnog een groot deel van de kosten zelf betalen. Maar met alleen een tandongevallenverzekering ben je er ook niet. Deze vergoed dan weer geen reguliere tandartskosten.
Kan ik nog declaraties van voorgaande jaren indienen?
Heb je een declaratie van 2021 of eerder? Dan kan je deze gewoon bij ons indienen zoals je gewend bent. Dat kan nog tot 3 jaar na behandeldatum. Een declaratie over zorg in 2022 dien je in via de VGZ Zorg app of via Mijn VGZ op de VGZ website.

Contact

Chat Bel Mail