mensen in keuken

Medicijnen over? Dit kan je doen

Wat doe jij met overgebleven medicijnen? Veel mensen gooien ze helaas gewoon weg. Dat kan duurzamer. Daarom doet VGZ nu samen met ReMediZ en het Elisabeth-Tweesteden Ziekenhuis een proef met het medicijnkluisje om zo verspilling tegen te gaan. Lees meer over dit initiatief én wat jij zelf kunt doen.

Apotheek

Wat is het medicijnkluisje?

Meds Safe. Dat is hoe het medicijnkluisje heet. Het kluisje zorgt ervoor dat het medicijn de goede temperatuur aanhoudt. Gebruikt de patiënt het medicijn niet meer? Dan kan iemand anders het nog gebruiken. Hiermee wordt voorkomen dat dure medicijnen moeten worden weggooien. Een paar patiënten kregen het medicijnkluisje al mee naar huis.

duurzame medicijnkluis

Zo werkt het medicijnkluisje

Met een druk op de knop, krijg je één tablet uit de kluis. Hierdoor blijft de kwaliteit van de rest van de medicijnen goed. Tabletten die overblijven, kunnen weer terug naar de apotheek. Die geeft ze opnieuw aan een andere patiënt.

Gooi oude of overgebleven medicijnen niet weg! Breng deze naar de apotheek of milieustraat.

Medicijnen

Wat doe ik met overgebleven medicijnen?

Gooi oude of overgebleven medicijnen niet weg! Breng deze naar de apotheek of milieustraat. Wanneer je medicijnen door de wc of gootsteen spoelt, kunnen de restanten namelijk in ons drinkwater terecht komen.

Glimlachend persoon icoon

Samen zorgen we voor duurzame en betaalbare zorg

Niet alleen een beter milieu, maar ook zorg die klaar is voor de toekomst. Onderzoek liet zien dat dit soort oplossingen tot wel 40 procent van verspilling van medicijnen tegen kunnen gaan. VGZ ondersteunt ideeën waarmee de zorg duurzaam en betaalbaar blijft. Medicijnen een tweede leven geven is een prachtige kans!

Contact

Chat Bel Mail