reisverzekering themapagina spotlight

Welke 'milieusticker Frankrijk' heeft mijn auto nodig?

Wanneer je met de auto naar Frankrijk gaat kan het voorkomen dat je in milieuzones terecht komt. Je bent dan verplicht om via een milieusticker aan te tonen hoe schoon je auto is. Benieuwd welke milieusticker je auto in Frankrijk nodig heeft? Lees snel verder!

 

 

milieusticker frankrijk

 

Categorieën milieustickers Frankrijk 2020

Er zijn 6 verschillende milieustickers die je auto kan hebben van 0 naar categorie 5. De categorie wordt bepaald door verschillende factoren:

 

  • Het type voertuig: auto, motor, bromfiets, vrachtwagen, etc.
  • De mate van CO2 uitstoot (Euronorm).
  • De leeftijd van het voertuig.

 

Groene milieusticker Frankrijk: categorie 0

De groene milieusticker is voor de schoonste en milieuvriendelijkste auto’s. Je auto heeft dan een volledig elektrische motor of een motor op basis van waterstof.

 

Paarse milieusticker Frankrijk: categorie 1

De paarse sticker krijg je wanneer je auto een gasinstallatie of een benzine-, diesel- of hybridemotor vanaf 1 januari 2011 heeft. Motoren vanaf 1 januari 2017 krijgen ook de paarse milieusticker in Frankrijk.

 

Gele milieusticker Frankrijk: categorie 2

In deze categorie vallen iets oudere voertuigen:

 

  • Auto's met een benzinemotor vanaf 1 januari 2006.
  • Auto's met een dieselmotor vanaf 1 januari 2011.
  • Motoren vanaf 1 januari 2007.

 

Auto icoon

25% korting op jouw huidige autopremie?

Oranje milieusticker Frankrijk: categorie 3

Nog oudere auto’s krijgen de oranje milieusticker. Deze auto’s hebben vooralsnog meestal toegang tot de milieuzones, maar zullen in de toekomst vaker geweigerd gaan worden. Je auto behoort tot categorie 3 waar deze:

 

  • Een benzinemotor vanaf 1 januari 1997 heeft.
  • Een dieselmotor vanaf 1 januari 2006 heeft.

 

Rijd je op een motor in Frankrijk? Een motor vanaf 1 juli 2004 krijgt een oranje milieusticker.

 

Rode milieusticker Frankrijk: categorie 4

Heb je een dieselauto vanaf 1 januari 2001? Dan krijgt je auto de rode milieusticker van categorie 4. Dit geldt ook voor motoren vanaf 1 juni 2000. Op dagen wanneer er tijdelijke milieuzone geldt vanwege extreme luchtvervuiling, mogen deze voertuigen de milieuzone niet in.

 

Grijze milieusticker Frankrijk: categorie 5

Deze categorie geldt alleen voor de meest vervuilende dieselauto’s. Is je dieselauto ouder dan 18 jaar (van voor 2011)? Dan krijg je de grijze milieusticker van categorie 5 en mag je vrijwel geen van de Franse milieuzones in.

 

 

milieusticker frankrijk

 

Voertuigen zonder milieusticker

Valt je voertuig niet binnen één van de categorieën hierboven? Dan voldoet je auto niet aan de Europese normen voor uitlaatgassen en kom je dus niet in aanmerking voor een milieusticker in Frankrijk. Je mag de Franse milieuzones niet in.

 

Milieuzones Frankrijk

Er zijn verschillende milieuzones in Frankrijk, waarbij verschillende regels omtrent de milieustickers gelden. Zo mogen in Parijs auto’s met categorie 5 de stad niet meer in wordt ook categorie 4 in de binnenstad niet toegestaan. In andere steden kunnen tijdelijke milieuzones gelden wanneer er sprake is van extreme vervuiling. Houd dus altijd goed in de gaten of je route in Frankrijk langs milieuzones gaat en of je een milieusticker nodig hebt!

 

Met sticker en meer geld op vakantie?

Stap dan over naar Promovendum en krijg 25% korting op je huidige autopremie! Met onze voordelige autoverzekering kun je heel wat geld besparen. Zo houd je extra geld over voor je zomervakantie!

25% korting op je huidige premie? 

Contact

Chat Bel Mail