gezin in bed

Tolbadge Frankrijk 2022: Mango Mobilités (AREA) of Bip&Go kopen?

Ga je binnenkort met de auto naar Frankrijk of erdoorheen? Dan krijg je vast te maken met tol. Wil je hier vliegensvlug doorheen rijden? Dan is de tolbadge voor Frankrijk een aanrader!

 

Tolbadge Frankrijk: wat is het?

Een tolbadge is een kastje waarmee je elektronisch betaalt op bijna alle Franse tolwegen. Je plaatst het kastje achter je achteruitkijkspiegel (check stappenplan hoe te doen). Vervolgens kun je via speciale rijstroken de tolpoortjes voorbij rijden. Deze rijstroken worden met een grote ‘T’ aangegeven. Kom je aan bij zo’n tolpoortje? Wacht tot de badge een pieptoon geeft en de slagboom zal binnen een paar seconden open gaan. De tolbadge Frankrijk is gekoppeld aan je rekeningnummer, waardoor de tolkosten achteraf automatisch worden afgeschreven. Handig!

 

Voordelen tolbadge Frankrijk

  • Niet meer stilstaan bij de tolpoortjes op tolwegen, dat scheelt tijd!
  • Geen geklungel met contant geld of creditcards.
  • Met de tolbadge is het ook mogelijk om in meer dan 400 parkeerterreinen en – garages in Frankrijk betalen.

 

Auto icoon

Op vakantie met voordelige autopremie?

Tolbadge Frankrijk kopen voor 2022

Wil je een tolbadge kopen voor in Frankrijk? Dan kun je in 2022 kiezen uit de volgende 2 opties.

 

1. Mango Mobilités (AREA)

Via Mango Mobilités (voorheen AREA) heb je de keuze uit de volgende twee tolbadges:

 

  • Frankrijk, Spanje en Portugal - 11 euro
  • Frankrijk, Spanje, Portugal en Italië - 15 euro

 

Verzendkosten zijn 10 euro en dan ligt de Mango Mobilités (AREA) tolbadge binnen 10 werkdagen bij je op de mat. Verder betaal je per land beheerkosten voor de maanden waarin je de tolbadge gebruikt: 1,70 euro per maand in Frankrijk en 2,40 euro per maand in Spanje, Portugal en Italië. Plus natuurlijk de kosten voor de tolwegen zelf! Let op: als je de badge langer dan twee jaar niet gebruikt, dan betaal je alsnog 10 euro aan administratiekosten. Ook goed om te weten: soms heeft Mango Mobilités kortingsacties. Bekijk actuele acties op de website. De tolbadge kun je hier makkelijk online aanvragen.

 

Tolpoortjes Frankrijk

 

2. Bip&Go

De Bip&Go-pas van Sanef is geldig op alle tolwegen in Frankrijk, Spanje, Portugal en Italië. De pas heeft 2 formules: eentje voor frequente gebruikers en een voor incidentele gebruikers:

 

  • Ga je minstens 1x per maand over de tolwegen in Frankrijk? Kies dan voor het jaarlijkse abonnement van 16 euro per jaar (Frankrijk). Rijd je ook veel in Spanje, Portugal en/of Italië? Dan betaal je 10 euro bovenop je abonnement.
  • Neem je maar een paar keer per jaar de tolweg? Kies dan voor de optie om per maand te betalen. Kosten: 1,70 euro per maand in Frankrijk en 2,50 euro per maand in Spanje, Portugal en Italië.

 

Bijkomende kosten zijn 10 euro voor ingebruikname en 14 euro voor de badge inclusief Italië, 10 euro verzendkosten naar Nederland en uiteraard je gemaakte tolkosten. De Bip&Go tolbadge kun je hier aanvragen.

 

Kosten tolbadge Frankrijk 2022 checken? Online inloggen, et voilà...

De kosten die je met de tolbadge in Frankrijk maakt, worden automatisch van je rekening afgeschreven. Eenmaal weer thuis kun je via de websites van Mango Mobilités (AREA) of Bip&Go inloggen. Zo zie je precies wat en waar je hebt betaald. Jouw account kun je ook gemakkelijk online opzeggen.

 

Op autovakantie in Frankrijk?

Vergeet dan niet je pechhulp te regelen, want 1 op de 5 vakantiegangers krijgt te maken met autopech. Promovendum biedt een supervoordelige pechhulp mét Europadekking. Waar je ook autopech krijgt: je wordt razendsnel geholpen!

Benieuwd naar onze lage autopremie? 

Nooit meer iets missen?

Ontvang per e-mail het laatste nieuws, handige tips, voordelen, acties en meer!
 

Contact

Chat Bel Mail