Mensen rennen naar auto

Overnachten onderweg naar Italië via Oostenrijk: 5 tips!

Gepubliceerd op 14-03-2022

Ga je met de auto naar Italië? Dan heb je een prachtige tocht voor de boeg! Maar van Nederland naar Italië rijden met de auto is ook een lange rit. Neem je een route naar Italië via Oostenrijk? Dan is overnachten in Oostenrijk een goed idee! Wij geven 5 tips voor je overnachting onderweg naar Italië via Oostenrijk!

 

1. Bepaal de locatie voor een tussenstop naar Italië

Er leiden, letterlijk, meer wegen naar Rome. Of naar een andere plaats in Italië waar je verblijft. Als je wilt overnachten onderweg naar het Gardameer rijd je wellicht een andere route door Oostenrijk dan wanneer je naar de Adriatische kust gaat. Bepaal je route en wanneer je ongeveer wilt stoppen. Afhankelijk van je vertrekplaats in Nederland, zul je al gauw ongeveer 800 kilometer en 8 uur onderweg zijn eer je in Oostenrijk aankomt. De eerste stap om te overnachten onderweg naar Italië via Oostenrijk is gezet! Enkele aanraders: Innsbruck (9 uur rijden), Salzburg (9,5 uur rijden), Zederhaus (10,5 uur rijden), Reutte (8 uur rijden), Rohrdorf (9 uur rijden), Kempten (8 uur rijden, grens Oostenrijk) en Mieders (10 uur rijden). Vergeet je vignet Oostenrijk niet en andere vignetten plus verplichte zaken om mee te nemen in de auto.

 

2. Overnachting onderweg naar Italië? Kies hotel langs snelweg!

Als je slechts een tussenstop maakt in Oostenrijk om de nacht door te brengen, wil je waarschijnlijk het liefst snel weer je weg vervolgen. Een camping of hotel langs de snelweg in Oostenrijk is daarom ideaal. Er zijn genoeg accommodaties te vinden! Ook als je liever niet pal aan de snelweg zit, zijn er genoeg campings of overnachtingshotels in Oostenrijk die aan je wensen zullen voldoen. Extra tips: let op gratis parkeren (altijd fijn), lekker inclusief ontbijt (fijn wakker worden) en wil je ook iets van de omgeving zien? Zoek ook daarop je accommodatie uit.

 

Reisverzekering icoon Promovendum

Voordelige reisverzekering?

3. Bepaal je budget om te overnachten in Oostenrijk

Je overnachting in Oostenrijk op doorreis naar Italië kun je zo duur en luxe maken als je zelf wilt. Misschien heb je graag een overnachting in een hotel onderweg in Oostenrijk met een familiekamer. Of verblijf je toch liever een nacht low-budget op een camping? Zeker als je tijdig boekt, heb je nog ruime keuze en dus meer kans op een geschikt hotel of camping onderweg naar Italië.

 

overnachting onderweg oostenrijk naar italie

 

4. Hotel of camping onderweg naar Italië? Reserveren!

Als je zekerheid wilt hebben over je slaapplaats, boek je het best vooraf je overnachting in Oostenrijk. Mocht je je route naar Italië (noodgedwongen) moeten aanpassen, houd er dan rekening mee dat je de meeste overnachtingen tot uiterlijk 24 uur van tevoren kunt annuleren. Ben je er nog niet zeker van of en waar je wilt overnachten onderweg naar Italië via Oostenrijk? Je kunt dan op de bonnefooi gaan en “zimmer frei” zoeken. Of je zoekt onderweg via een boekingssite naar hotels in de buurt met nog beschikbare kamers.

 

5. Goed verzekerd op weg? Kies Promovendum!

Onderweg kan er altijd iets gebeuren. Maak je schade aan je auto of een ander voertuig? Dan wil je goed verzekerd zijn! Met de Promovendum autoverzekering ben je uitstekend verzekerd tegen een lage premie, ook in Italië. En als je nu overstapt, verlagen wij je huidige autopremie met 20% (zie voorwaarden). Je overstap regelen wij natuurlijk gratis!

Reisverzekering voor zonnig prijsje?

 

Bereken in 1 minuut

Nooit meer iets missen?

Ontvang per e-mail het laatste nieuws, handige tips, voordelen, acties en meer!
 

Contact

Chat Bel Mail