Mensen op de bank in woonkamer

Wat is overwaarde precies?

Als eigenaar van een koopwoning, heb je vast vaker de term ‘overwaarde’ voorbij horen komen. Overwaarde is het verschil tussen de hoogte van je hypotheek en de huidige waarde van je huis. Hoe groter het positieve verschil, hoe meer overwaarde. Omdat woningen de afgelopen tijd meer waard zijn geworden, is de kans groot dat je overwaarde hebt. Helemaal als je ook nog eens flink hebt afgelost op je hypotheek!

 

En daar kun je van profiteren. Zeker omdat het makkelijker is geworden om de overwaarde van je huis op te nemen. Veel hypotheekaanbieders hanteren tegenwoordig soepelere regels, waardoor het mogelijk is om met hetzelfde inkomen meer geld te lenen. Dit maakt het ook eenvoudiger, een groter deel van jouw overwaarde op te nemen. Voor meer uitleg: bekijk de video!

 

 

Let wel: niet alle banken hanteren dezelfde regels. Ga dus voor onafhankelijk advies! Onze adviseurs weten precies bij welke partijen je terecht kunt voor het opnemen van overwaarde van je huis én welke mogelijkheden voor jou interessant zijn. Een eerste gesprek is altijd kosteloos! Plan zelf een gratis gesprek of bel direct met onze adviseurs via 078 648 13 48. Wij helpen je graag!

Kortingspercentage icoon

Laagste hypotheekrente

We bieden de laagste rentes in de markt! Kies zelf hoe lang je jouw rente wilt vastzetten. Hoe langer de periode, hoe meer zekerheid.

Bekijk actuele rentes
Praatwolk icoon

Gratis gesprek

Benieuwd naar jouw hypotheekopties? Plan een gratis gesprek met een onafhankelijk adviseur. Dan weet je supersnel wat er mogelijk is!

Plan je gesprek

Contact

Chat Bel Mail