Mensen op de bank in woonkamer

Wat is een lineaire hypotheek?

Een lineaire hypotheek is een type hypotheek, waarbij je iedere maand hetzelfde bedrag aflost. Dit bedrag wordt bij het afsluiten van je hypotheek bepaald door de hoogte van jouw hypotheek en de looptijd ervan. Een lineaire hypotheek is helemaal afgelost aan het einde van de looptijd.

 

Hoe werkt een lineaire hypotheek?

Zoals je in onderstaande afbeelding ziet, blijft het maandelijks af te lossen bedrag gelijk en betaal je steeds minder hypotheekrente. Dit komt om dat het restant van de openstaande hypotheek minder wordt. Hierdoor wordt je hypotheeklast geleidelijk lager. Omdat je vanaf het begin direct veel aflost, is de lineaire hypotheek over de gehele looptijd voordeliger dan een annuïteitenhypotheek.

Wat is een lineaire hypotheek?

Of een lineaire hypotheek voordelig voor je is, ligt helemaal aan jouw wensen en situatie. Heb je de financiële ruimte om vanaf het begin al veel af te lossen? Dan past deze hypotheekvorm misschien wel bij jou. Om zeker te weten welke hypotheek voor jou het beste is, overleg je met een onafhankelijke hypotheekexpert. Bij Promovendum vergelijken we alle hypotheeksoorten, voorwaarden en rentes van de gehele markt. Hierdoor vinden we altijd de hypotheek die bij jou past. Bel naar 078 648 13 48 of vul hieronder je gegevens in zodat wij jou kunnen bellen.

Kortingspercentage icoon

Laagste hypotheekrente

We bieden de laagste rentes in de markt! Kies zelf hoe lang je jouw rente wilt vastzetten. Hoe langer de periode, hoe meer zekerheid.

Bekijk actuele rentes
Praatwolk icoon

Gratis gesprek

Benieuwd naar jouw hypotheekopties? Plan een gratis gesprek met een onafhankelijk adviseur. Dan weet je supersnel wat er mogelijk is!

Plan je gesprek

Contact

Chat Bel Mail