Mensen op de bank in woonkamer

Wat is hypotheekrente?

Hypotheekrente is de rente die je betaalt over de lening voor je woning, waarbij de woning als onderpand dient voor de bank. Welk bedrag je maandelijks aan rente betaalt, is afhankelijk van een aantal factoren. Denk onder andere aan:

 

  • Hypotheekverstrekker - Elke partij mag zelf de hoogte van de hypotheekrentes bepalen. Laat dus altijd alle aanbieders vergelijken als je een hypotheek wil afsluiten!
  • Rentevaste periode - Wanneer je ervoor kiest om je rente voor een langere periode vast te zetten, betaal je meestal maandelijks een iets hoger bedrag. In ruil hiervoor ben je wél een langere tijd verzekerd van de voordelige hypotheekrente van nu!
  • Nationale Hypotheek Garantie - Ga je voor een hypotheek met NHG? Dan profiteer je vaak van een lagere rente. Let wel: je betaalt eenmalig een toeslag voor de zekerheid van NHG en niet iedereen komt ervoor in aanmerking. Laat door een hypotheekadviseur bekijken wat voor jou de meest voordelige keuze is.
  • Hoogte van de hypotheek - Misschien een open deur, maar hoe hoger je hypotheek, hoe hoger het bedrag is dat jij maandelijks aan hypotheekrente betaalt.

 

Actuele rentestanden

Ook als je in 2023 al een hypotheek hebt met een hogere rente dan de hypotheekrente op dit moment, loont het om naar de huidige hypotheekrentes te informeren. De mogelijkheid is dan aanwezig dat je kan besparen. Bel 078 648 13 48 of laat je gegevens hieronder achter.

Contactgegevens

Wij vergelijken alle aanbieders van Nederland, zodat jij in jouw situatie het voordeligste aanbod krijgt. Bovenstaande rentetarieven met Nationale Hypotheek Garantie gelden voor woonhuizen waarin je zelf woont. Deze actuele tarieven worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. Er kunnen echter geen rechten aan worden ontleend.

Kortingspercentage icoon

Laagste hypotheekrente

We bieden de laagste rentes in de markt! Kies zelf hoe lang je jouw rente wilt vastzetten. Hoe langer de periode, hoe meer zekerheid.

Bekijk actuele rentes
Praatwolk icoon

Gratis gesprek

Benieuwd naar jouw hypotheekopties? Plan een gratis gesprek met een onafhankelijk adviseur. Dan weet je supersnel wat er mogelijk is!

Plan je gesprek

Contact

Chat Bel Mail