Mensen op de bank in woonkamer

Wat is een hypotheek met bouwdepot?

Wanneer je een verbouwing wilt meefinancieren in jouw hypotheek of een nieuwe woning wilt gaan bouwen, dan kan jouw bank het geld hiervoor in een bouwdepot achterhouden. Dit is een apart potje binnen jouw hypotheek. Maak je kosten voor de verbouwing of bouw van je huis, dan stuur je de rekening naar de bank en wordt het bedrag uit het bouwdepot betaald.

 

Voorwaarden bouwdepot

  • In een bouwdepot wordt een vooraf afgesproken bedrag gestald.
  • De geldigheid van een bouwdepot scheelt per bank, maar dit is maximaal 2 jaar.
  • Daarnaast gelden er regels voor wat je mag betalen uit een bouwdepot: je mag alleen de kosten voor permanente veranderingen declareren. Een vaste vloer, materiaal voor een dakkapel en de loonkosten van de aannemer mogen wél uit jouw bouwdepot bekostigd worden. Een lamp, bank of vloerkleed niet.
  • Heb je het bedrag in het bouwdepot niet helemaal gebruikt? Dan zal het niet-gebruikte bedrag worden afgelost op de hypotheek.

 

Weten wat voor jou de meest voordelige optie voor een hypotheek met bouwdepot is? Of je nu al een hypotheek hebt, of niet, de onafhankelijke hypotheekexperts van Promovendum helpen je graag bij het uitzoeken van jouw mogelijkheden. Ook als je een verbouwing wil financieren zonder bouwdepot! Bel 078 648 13 48 of stel je vragen tijdens een eerste gratis adviesgesprek.

Kortingspercentage icoon

Laagste hypotheekrente

We bieden de laagste rentes in de markt! Kies zelf hoe lang je jouw rente wilt vastzetten. Hoe langer de periode, hoe meer zekerheid.

Bekijk actuele rentes
Praatwolk icoon

Gratis gesprek

Benieuwd naar jouw hypotheekopties? Plan een gratis gesprek met een onafhankelijk adviseur. Dan weet je supersnel wat er mogelijk is!

Plan je gesprek

Contact

Chat Bel Mail