Mensen op de bank in woonkamer

Wat is een aflossingsvrije hypotheek?

Een aflossingsvrije hypotheek is een hypotheekvorm waarbij je maandelijks alléén de afgesproken hypotheekrente betaalt en niet tussentijds aflost. Grote voordeel: lage maandlasten tijdens de looptijd van je hypotheek. Het nadeel is dat je dan aan het einde van de looptijd (vaak 30 jaar) in één keer jouw hypotheekschuld moet aflossen. Dat kan bijvoorbeeld met spaargeld, door het huis te verkopen of een nieuwe hypotheek af te sluiten. Maar zeker nu de belastingaftrek jaarlijks afneemt, kiezen steeds meer mensen voor de lage maandlasten van een (deels) aflossingsvrije hypotheek. 

 

Benieuwd of een aflossingsvrije hypotheek ook voor jou voordelig is? Vraag het onze onafhankelijke adviseurs! Wij nemen alle hypotheekaanbieders onder de loep, zodat we de hypotheek vinden die het beste bij jouw wensen en situatie aansluit. Bel naar 078 648 13 48 of vul je gegevens in.

Kortingspercentage icoon

Laagste hypotheekrente

We bieden de laagste rentes in de markt! Kies zelf hoe lang je jouw rente wilt vastzetten. Hoe langer de periode, hoe meer zekerheid.

Bekijk actuele rentes
Praatwolk icoon

Gratis gesprek

Benieuwd naar jouw hypotheekopties? Plan een gratis gesprek met een onafhankelijk adviseur. Dan weet je supersnel wat er mogelijk is!

Plan je gesprek

Contact

Chat Bel Mail