Mensen op de bank in woonkamer

Kan ik in 2022 nog een aflossingsvrije hypotheek afsluiten?

Ja! Het is in 2022 nog steeds mogelijk om een (deels) aflossingsvrije hypotheek af te sluiten. Je betaalt dan maandelijks alleen hypotheekrente; aflossen doe je aan het einde van de looptijd van de hypotheek, of bij verkoop van de woning. Goed om te weten: heb je jouw aflossingsvrije hypotheek na 2013 afgesloten, dan heb je vaak geen recht op hypotheekrenteaftrek. Maar zelfs zónder die hypotheekrenteaftrek is een aflossingsvrije hypotheek toch vaak erg interessant, ook voor starters. Dit komt omdat de hypotheekrentes nog erg laag zijn en je niet tussentijds aflost, waardoor je maandlasten veel lager zijn dan bij een annuïtaire of lineaire hypotheek.

 

Wil je weten wat jouw lage maandlast wordt als je voor een (deels) aflossingsvrije hypotheek gaat? Bel Promovendum en onze onafhankelijke hypotheekadviseurs rekenen het meteen voor je uit. Klinkt dit goed? Dan gaan wij meteen voor je aan de slag! Bel 078 648 13 48 of laat je gegevens hieronder achter.

Kortingspercentage icoon

Laagste hypotheekrente

We bieden de laagste rentes in de markt! Kies zelf hoe lang je jouw rente wilt vastzetten. Hoe langer de periode, hoe meer zekerheid.

Bekijk actuele rentes
Praatwolk icoon

Gratis gesprek

Benieuwd naar jouw hypotheekopties? Plan een gratis gesprek met een onafhankelijk adviseur. Dan weet je supersnel wat er mogelijk is!

Plan je gesprek

Contact

Chat Bel Mail